Svařené víno

Svařené víno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Nápoje
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Svařené víno

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 281
Předvánoční klasika, která zahřeje na těle i na duši – svařené kořeněné víno, jehož hřejivá chuť a vůně koření dokonale navodí sváteční atmosféru. Tento tradiční nápoj se stává symbolem zimních večerů, kdy si vychutnáváme každou kapku uprostřed rodinného tepla, a připomíná nám kouzlo Vánoc, které se skrývá v jednoduchých, ale nezapomenutelných okamžicích.

Suroviny

víno červené suché 1 l
kořenicí směs Svařené víno Avokádo 1 balení
citron nebo pomeranč 1 ks

Víno nalijeme do připravené nádoby a přidáme kořenicí směs. Za občasného míchání přivedeme téměř k varu.

Jakmile se utvoří bílá pěna, odstavíme z plamene a ihned podáváme ozdobené plátkem citrónu nebo pomeranče.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural