Smažená telecí játra s houbami a rajčátky

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Smažená telecí játra s houbami a rajčátky

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 28
Telecí jatýrka na lůžku z hub, bílého vína a dalších dobrot. To je úplná slavnost chutí. Vyzkoušejte tento recept i vy!

Suroviny

alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
ředkvička klíčky 50 g
olej olivový 100 ml
petrželka čerstvá několik snítek
houby čerstvé 400 g
telecí játra 600 g
pšeničná mouka na obalování 100 g
máslo 1 lžíce
cherry rajčátka 12 ks
cibule bílá malá 1 ks
česnek sušený Avokádo špetka
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
petrželová nať Avokádo 1 lžička
víno bílé 50 ml

Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a omyté houby, česnek, bílé víno, máslo, nakrájenou petrželku a kousky cherry rajčátek. Všechno společně dusíme a po chvíli necháme odležet na chladném místě.

Játra, omytá a osušená papírovým ubrouskem, nakrájíme na centimetrové plátky, obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na rozehřáté pánvi. Na konci smažení dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Játra servírujeme na talíř na vrstvu houbové směsi. Dozdobit můžeme klíčky ředkviček.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural