Smažená telecí játra s houbami a cherry rajčátky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Smažená telecí játra s houbami a cherry rajčátky

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Alpská sůl s jódem Avokádo
klíčky ředkviček 50 g
olivový olej na smažení 100 ml
čerstvá petržel několik snítek
čerstvé huby 400 g
telecí játra 600 g
pšeničná mouka 100 g
máslo 1 lžíce
cherry rajčátka 12
malá cibule 1
Česnek sušený Avokádo špetka koření
Pepř barevný celý Avokádo
Petrželová nať Avokádo 1 lžička koření
bílé víno 50 ml

Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a omyté houby, česnek, bílé víno, máslo, nakrájenou petrželku a kousky cherry rajčátek. Všechno společně dusíme a po chvíli necháme odležet na chladném místě.

Játra, omytá a osušená papírovým ubrouskem, nakrájíme na centimetrové plátky, obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na rozehřáté pánvi. Na konci smažení dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Játra ukládáme na talíři a podložíme aromatickými houbami.

Ohodnoťte recept