Smažená telecí játra s houbami a rajčátky
Telecí jatýrka na lůžku z hub, bílého vína a dalších dobrot. To je úplná slavnost chutí. Vyzkoušejte tento recept i vy!
Suroviny
alpská sůl s jodem Avokádo
podle chuti
ředkvička klíčky
50
g
olej olivový
100
ml
petrželka čerstvá
několik snítek
houby čerstvé
400
g
telecí játra
600
g
pšeničná mouka na obalování
100
g
máslo
1
lžíce
cherry rajčátka
12
ks
cibule bílá malá
1
ks
česnek sušený Avokádo
špetka
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo
podle chuti
petrželová nať Avokádo
1
lžička
víno bílé
50
ml
Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a omyté houby, česnek, bílé víno, máslo, nakrájenou petrželku a kousky cherry rajčátek. Všechno společně dusíme a po chvíli necháme odležet na chladném místě.
Játra, omytá a osušená papírovým ubrouskem, nakrájíme na centimetrové plátky, obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na rozehřáté pánvi. Na konci smažení dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Játra servírujeme na talíř na vrstvu houbové směsi. Dozdobit můžeme klíčky ředkviček.