Omyté a očištěné houby lehce osmažíme na rozehřátém oleji. Před dokončením přidáme na kostky nakrájenou cibuli a brandy. Vše dochutíme česnekovou solí, pepřem, tymiánem a fenyklem. Houby necháme odležet na chladném místě. Po vychladnutí je jemně nakrájíme a nahrubo pomeleme. Čtvrtinu vzniklé nádivky si můžeme odložit stranou na ozdobu.
Do prosáté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vypracujeme těsto, které necháme trochu odležet. Poté z něj vyválíme plát a pomocí sklenice z něj vykrájíme kolečka. Na každé kolečko dáme náplň, přeložíme a okraje dobře slepíme.
Takto připravené pirohy vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak osmažíme lehce na másle.
Na závěr je posypeme zbývajícími houbami smíchanými s rajčaty nakrájenými na kostičky a nastrouhaným parmazánem.