Jehněčí žebírka v pivní medové marinádě

Autor: Avokádo
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Jehněčí žebírka v pivní medové marinádě

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

olej
jehněčí žebírka 1 kg

Marináda:

Marináda Pivní medová Avokádo 1 balení
strouhaný křen 2 lžíce
Pepř černý mletý Avokádo

Marinádu, křen a pepř smícháme a takto připravenou směsí pečlivě potřeme jehněčí žebra a necháme několik hodin odležet v chladničce. Poté maso očistíme od marinády a smažíme na pánvi. Pak ho znovu natřeme marinádou, vložíme do pekáče a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C. Po upečení necháme několik minut na teplém místě a pak rozřežeme podél kostí na jednotlivé porce. Podáváme se zeleninovým salátem.

Ohodnoťte recept