Jehněčí žebírka v pivní medové marinádě

Jehněčí žebírka v pivní medové marinádě
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Jehněčí žebírka v pivní medové marinádě

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 261
Jehněčí žebírka marinujte několik hodin předem v pivní medové marinádě s křenem. Získáte pikantní pokrm nejen pro slavnostní příležitost.

Suroviny

olej podle chuti
jehněčí žebírka 1 kg

Marináda

marináda Pivní medová Avokádo 1 balení
křen strouhaný Avokádo 2 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Marinádu, křen a pepř smícháme a takto připravenou směsí pečlivě potřeme jehněčí žebra a necháme několik hodin odležet v chladničce. Poté maso očistíme od marinády a smažíme na pánvi. Pak ho znovu natřeme marinádou, vložíme do pekáče a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C. Po upečení necháme několik minut na teplém místě a pak rozřežeme podél kostí na jednotlivé porce. Podáváme se zeleninovým salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural