Kachní prsa s brusinkovým křenem

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kachní prsa s brusinkovým křenem

Autor: Avokádo
Kachní prsa nejdříve několik hodin marinujte. Budou křehká, šťavnatá. Hodí se jako předkrm ke slavnostnímu menu.

Suroviny

olej
kachní prsa s kůží 600 g
křen Brusinkový Avokádo 4 lžíce
marináda Pivní medová Avokádo 1 balení

Kachní prsa umyjeme a osušíme, kůži několikrát nařízneme (ale neprořízneme). Maso necháme v marinádě odležet 2-4 hodiny. Prsa zprudka opečeme z obou stran (kůží dolů jako první) na malém množství oleje, pak vložíme do pekáče a pečeme po dobu 10 minut při teplotě 160 °C. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s brusinkovým křenem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural