Květákové pyré

Květákové pyré
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Květákové pyré

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 259
Skvěle ochucené květákové pyré můžete jíst samotné jako vegetariánský oběd, nebo jako vyladěnou přílohu k jakémukoliv masu.

Suroviny

mléko 500 ml
kozí sýr 80 g
křen strouhaný Avokádo 2 lžíce
muškátový ořech mletý Avokádo 1 lžičky
květák 1 ks
smetana (36%) 1 lžíce
sůl, pepř dle chuti podle chuti
cibule nakrájené na kostičky 1 ks

Růžičky květáku omyjeme a zalijeme mlékem a spolu s cibulí vaříme doměkka, poté scedíme.

Scezený květák rozmixujeme společně s máslem, smetanou, kozím sýrem a křenem. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Podáváme jako přílohu k rybě.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural