Květákové pyré

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Květákové pyré

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby

mléko 500 ml
kozí sýr 80 g
strouhaný křen 2 lžíce
Muškatový ořech mletý Avokádo 1 lžičky
květák 1 ks
smetana (36%) 1 lžíce
sůl, pepř dle chuti
cibule nakrájené na kostičky 1 ks

Růžičky květáku omyjeme a zalijeme mlékem a spolu s cibulí vaříme doměkka, poté scedíme.

Scezený květák rozmixujeme společně s máslem, smetanou, kozím sýrem a křenem. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Podáváme jako přílohu k rybě.

Ohodnoťte recept