Salát z čekanky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Salát z čekanky

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby

Muškatový ořech mletý Avokádo 1 lžičky
nasekaný kopr 1 lžíce
štáva z pomeranče
čekankové puky 2 kusy
mandarinky 3 kusy
cibule 1 ks
bílý jogurt 1 šálek
cukr 1 lžička
Hořčice plnotučná Avokádo 1 lžička
Alpská sůl s jódem Avokádo

Jogurt smícháme s hořčicí, muškátovým oříškem, solí, cukrem, nasekaným koprem a pomerančovým džusem. Čekankové puky omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké proužky. Cibuli nakrájíme na tenké půlplátky. Mandarinky oloupeme a nakrájíme na kostky. Nakrájenou čekanku, cibuli a mandarinky nasypeme do misky, přelijeme připravenou jogurtovou zálivkou, promícháme a necháme vychladit.

Ohodnoťte recept