Tvarohový koláč s jablky a brusinkami
Tvarohový koláč s jablky a brusinkami si zamiluje každý. Je plný bílkovin, vlákniny a vitamínů, je bez přidaného cukru a s malým množstvím mouky, takže se hodí i pro ty, co si hlídají linii.
Suroviny
alpská sůl s jodem Avokádo
1
špetka
vejce
2
kusy
citrónová kůra Avokádo
1
lžička
jablko
2
kusy
hruškový džus
50
ml
kypřicí prášek do pečiva
1
lžička
polotučný tvaroh
300
g
pomerančový džus
2
lžíce
máslo
na vymazání formy
brusinky sušené
2
lžíce
hladká mouka
3
lžíce
Jablka oloupeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Brusinky a jablka smícháme s pomerančovým džusem. Vejce, hruškový džus, tvaroh, citronovou kůru, sůl, mouku a prášek smícháme na jednotnou krémovou hmotu. Přidáme ovoce a promícháme. Pokud by bylo těsto příliš řídké, přidáme ještě nekolik lžic mouky, musí mít trochu tužší konzistenci než na lívance. Formu na pečení vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a pečeme cca 40 minut při teplotě 180 ºC.