Tvarohový koláč s jablky a brusinkami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Tvarohový koláč s jablky a brusinkami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby

Alpská sůl s jódem Avokádo 1 špetka
vejce 2 kusy
Citrónová kůra Avokádo 1 lžičky
jablko 2 kusy
hruškový džus 50 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
bílý tvaroh 300 g
pomerančový džus 2 lžíce
máslo
sušené brusinky 2 lžíce
hladká mouka 3 lžíce

Jablka oloupeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Brusinky a jablka smícháme s pomerančovým džusem. Vejce, hruškový džus, tvaroh, citronovou kůru, sůl, mouku a prášek smícháme na jednotnou krémovou hmotu. Přidáme ovoce a promícháme. Pokud by bylo těsto příliš řídké, přidáme ještě nekolik lžic mouky, musí mít trochu tužší konzistenci než na lívance. Formu na pečení vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a pečeme cca 40 minut při teplotě 180 ºC.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural