Tvarohový koláč s jablky a brusinkami

Tvarohový koláč s jablky a brusinkami
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Tvarohový koláč s jablky a brusinkami

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 254
Tvarohový koláč s jablky a brusinkami si zamiluje každý. Je plný bílkovin, vlákniny a vitamínů, je bez přidaného cukru a s malým množstvím mouky, takže se hodí i pro ty, co si hlídají linii.

Suroviny

alpská sůl s jodem Avokádo 1 špetka
vejce 2 kusy
citrónová kůra Avokádo 1 lžička
jablko 2 kusy
hruškový džus 50 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
polotučný tvaroh 300 g
pomerančový džus 2 lžíce
máslo na vymazání formy
brusinky sušené 2 lžíce
hladká mouka 3 lžíce

Jablka oloupeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Brusinky a jablka smícháme s pomerančovým džusem. Vejce, hruškový džus, tvaroh, citronovou kůru, sůl, mouku a prášek smícháme na jednotnou krémovou hmotu. Přidáme ovoce a promícháme. Pokud by bylo těsto příliš řídké, přidáme ještě nekolik lžic mouky, musí mít trochu tužší konzistenci než na lívance. Formu na pečení vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a pečeme cca 40 minut při teplotě 180 ºC.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural