Ravioli plněné uzeným ovčím sýrem a hřiby

Autor: Avokádo
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ravioli plněné uzeným ovčím sýrem a hřiby

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

dříve upražené dýňové semínka 2 lžíce
rajčata oloupaná, zbavená semínek a jemně nasekaná 160 g

Těsto

olej 1 lžíce
žloutek 1
mouka 150 g
Alpská sůl s jódem Avokádo špetka
horká voda

Nádivka

uvařené huby 200 g
cibule nakrájené na kostičky
brandy 50 ml
strouhaný ovčí sýr nebo feta 200 g
olivový olej 2 lžíce
Pepř černý mletý Avokádo
Česneková sůl Avokádo
Tymián Avokádo 1 lžička koření

Nádivka: Cibuli a hřiby osmažíme na rozpáleném olivovém oleji do sklovita, přidáme brandy, a když se odpaří, ochutíme tymiánem, česnekovou solí a pepřem. Jakmile vychladne, přidáme nastrouhaný ovčí sýr.

Těsto: Do proseté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vytvarujeme těsto, které uválíme. Těsto zaděláme a necháme chvíli odležet.

Poté vyválíme plát a z nějpomocísklenicevykrájíme kolečka. Na každé dáme nádivku, přeložíme a okraje dobře slepíme.Takto připravené raviolivaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak osmažíme lehce na pánvi. Ravioli vyplněné uzeným ovčím sýrem a hřiby podáváme s rajčaty a dýňovými semínky.

Ohodnoťte recept