Ravioli plněné uzeným ovčím sýrem a hřiby

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Ravioli plněné uzeným ovčím sýrem a hřiby

Autor: Avokádo ID receptu: 24
Domácími těstovinami plněnými sýrem a hříbky potěšíte srdce nejednoho houbaře.

Suroviny

předem upražená dýňová semínka 2 lžíce
rajčata oloupaná, zbavená semínek a jemně nasekaná 160 g

Těsto

olej 1 lžíce
žloutek 1 ks
mouka 150 g
alpská sůl s jódem Avokádo špetka
horká voda

Nádivka

uvařené houby 200 g
cibule nakrájené na kostičky 1 ks
brandy 50 ml
strouhaný ovčí sýr nebo feta 200 g
olivový olej 2 lžíce
pepř černý mletý Avokádo
česneková sůl Avokádo
tymián Avokádo 1 lžička koření

Nejprve si připravíme nádivku. Cibuli a hřiby osmažíme na rozpáleném olivovém oleji do sklovita, přidáme brandy, a když se odpaří, ochutíme ji tymiánem, česnekovou solí a pepřem. Jakmile vychladne, přidáme nastrouhaný ovčí sýr.

Pak si připravíme těsto. Do prosáté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vypracujeme hladké těsto. Necháme je chvíli odležet. Poté vyválíme plát a z něj pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Na každé dáme nádivku, přeložíme a okraje dobře slepíme. Takto připravené ravioli vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak je ještě osmažíme lehce na pánvi.

Ravioli plněné uzeným ovčím sýrem a hřiby podáváme s rajčaty a dýňovými semínky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural