Pečené filé z lososa na zlaté krustě se smaženými liškami a salátem Pak Choi

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Pečené filé z lososa na zlaté krustě se smaženými liškami a salátem Pak Choi

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

filé z lososa bez kůže (každé 180 g) 720 g
kořenící směs Ryby Avokádo kořenící směs
šalotka nakrájená na kostičky 2
tmavý krém balsamico 4 lžíce
salát Pak Choi 100 g
citrónová šťáva
olej 4 lžíce
lišky 200 g
máslo 1 lžíce
cherry rajčátka nakrájené na kousky 100 g

Krusta:

strouhanka 1 lžíce
nasekaná petrželka 1 lžíce
Alpská sůl s jódem Avokádo
sýr niva 80 g
Pepř černý mletý Avokádo

Omyté a očištěné filé z lososa posypeme přípravkem Ryby, pokapeme citrónovou šťávou, naložíme do olivového oleje a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.

Všechny ingredience pro přípravu krusty důkladně promícháme, necháme vychladnout a následně rozdělíme na 4 části.

Naloženou rybu smažíme po obou stranách dozlatova a položíme na plech. Na každou porci lososa klademe krustu a pečeme 10 minut v rozehřáté troubě při 180° C.

Na rozehřátém oleji s máslem smažíme lišky s šalotkou, česnekem, salátem Pak Choi a cherry rajčátky. Vše dochutíme solí a pepřem, a pak přeložíme na talíř.

Lososa podáváme s liškami a salátem a pokropíme tmavým krémem balsamico.

Ohodnoťte recept