Pappardelle se špenátem a sušenými rajčaty
Autor: Avokádo
Rychlý a lahodný pokrm z těstovin pappardelle se špenátem a výraznými sušenými rajčaty lahodí nejednomu milovníku italské kuchyně.
Suroviny
česnek prolisovaný
1
stroužek
olej
omytý čerstvý špenát
200
g
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo
70
g
kořenicí směs Špagety Avokádo
1
lžic směsi
sýr gorgonzola
150
g
cibule nakrájené na kostičky
1
ks
smetana (36%)
250
ml
vařené těstoviny pappardelle
300
g
parmazán
80
g
Cibuli a česnek osmahneme na oleji, zalijeme bílým vínem, přidáme sýr a vaříme na mírném plameni, dokud se sýr nerozpustí. Přidáme smetanu a okořenící směs. Na závěr přidáme nasekaný špenát a sušená rajčata.
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě s olivovým olejem. Servírujeme s omáčkou posypané strouhaným parmazánem. Můžeme ozdobit piniovými oříšky