Pappardelle se špenátem a sušenými rajčaty

Pappardelle se špenátem a sušenými rajčaty
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pappardelle se špenátem a sušenými rajčaty

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 216
Rychlý a lahodný pokrm z těstovin pappardelle se špenátem a výraznými sušenými rajčaty, který si můžete připravit s kuřecím masem nebo v lehčí vegetariánské verzi, lahodí nejednomu milovníku italské kuchyně.

Suroviny

česnek prolisovaný 1 stroužek
olej na smažení
čerstvý špenát 200 g
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 70 g
kořenicí směs Špagety Avokádo 1 lžíce
sýr gorgonzola 150 g
cibule nakrájené na kostičky 1 ks
smetana (36%) 250 ml
těstoviny pappardelle 300 g
parmazán 80 g
kuřecí maso 400 g

Cibuli a česnek osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a orestujeme dozlatova. Poté zalijeme bílým vínem, přidáme sýr a vaříme na mírném plameni, dokud se sýr nerozpustí.

Přidáme smetanu a kořenicí směs. Na závěr přimícháme omytý nasekaný špenát a sušená rajčata.

Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě s olivovým olejem. Servírujeme je s omáčkou a kuřecím masem, posypané strouhaným parmazánem. Můžeme ozdobit piniovými oříšky.

TIP: Tento pokrm můžete připravit i bez masa – těstoviny v kombinaci se sušenými rajčaty budou pořád stejně chutné.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural