Pappardelle se špenátem a sušenými rajčaty

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pappardelle se špenátem a sušenými rajčaty

Autor: Avokádo
Rychlý a lahodný pokrm z těstovin pappardelle se špenátem a výraznými sušenými rajčaty lahodí nejednomu milovníku italské kuchyně.

Suroviny

česnek prolisovaný 1 stroužek
olej
omytý čerstvý špenát 200 g
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 70 g
kořenicí směs Špagety Avokádo 1 lžic směsi
sýr gorgonzola 150 g
cibule nakrájené na kostičky 1 ks
smetana (36%) 250 ml
vařené těstoviny pappardelle 300 g
parmazán 80 g

Cibuli a česnek osmahneme na oleji, zalijeme bílým vínem, přidáme sýr a vaříme na mírném plameni, dokud se sýr nerozpustí. Přidáme smetanu a okořenící směs. Na závěr přidáme nasekaný špenát a sušená rajčata.

Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě s olivovým olejem. Servírujeme s omáčkou posypané strouhaným parmazánem. Můžeme ozdobit piniovými oříšky

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural