Těstoviny pappardelle s liškami dušenými ve smetaně
Autor: Avokádo
ID receptu: 21
Pappardelle se smetanovou omáčkou s houbami zasytí, zahřejí a potěší.
Suroviny
smetana (36%)
200
ml
alpská sůl s jódem Avokádo
bílé víno
50
ml
pražené piniové oříšky
1
lžíce
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo (nakrájená na proužky)
1
lžíce
oloupaná rajčata bez semínek
80
g
parmská šunka
60
g
očištěné a omyté lišky
200
g
šalotka
2
ks
vařené těstoviny pappardelle
600
g
čerstvý fenykl
1
svazek
oregáno Avokádo
olivový olej
50
ml
pepř černý mletý Avokádo
bazalkové pesto
1
lžíce
česnek
2
stroužky
Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájené šalotky a česnek, přidáme lišky a na proužky nakrájenou parmskou šunku. Zalijeme bílým vínem a smetanou, dochutíme oregánem a pepřem. Vše vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout.
Následně přidáme těstoviny a nakrájený fenykl. Těstoviny s omáčkou důkladně promícháme a přendáme na talíř.
Spařená oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a smícháme se sušenými rajčaty, pestem a praženými piniovými oříšky. Takto připravené ukládáme na těstoviny a vše posypeme parmezánem.