Těstoviny pappardelle s liškami dušenými ve smetaně

Autor: Avokádo
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Těstoviny pappardelle s liškami dušenými ve smetaně

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

smetana (36%) 200 ml
Alpská sůl s jódem Avokádo
bílé víno 50 ml
pražené piniové oříšky 1 lžíce
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo (nakrájená na proužky) 1 lžíce
oloupaná rajčata bez semínek 80 g
parmská šunka 60 g
očištěné a omyté lišky 200 g
šalotka 2
vařené těstoviny pappardelle 600 g
čerstvý fenykl 1 svazek
Oregáno Avokádo
olivový olej 50 ml
Pepř černý mletý Avokádo
bazalkové pesto 1 lžíce
česnek 2 stroužky

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájené šalotky a česnek, přidáme lišky a na proužky nakrájenou parmskou šunku. Zalijeme bílým vínem a smetanou, dochutíme oregánem a pepřem. Vše vaříme dokud omáčka nezačne houstnout.

Následně přidáme těstoviny a nakrájený fenykl. Těstoviny s omáčkou důkladně promícháme a přendáme na talíř.

Spařená oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a smícháme se sušenými rajčaty, pestem a praženými piniovými oříšky. Takto připravené ukládáme na těstoviny a vše posypeme parmezánem.

Ohodnoťte recept