Marinovaná prsa z perličky s hříbky v gorgonzolové omáčce

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Marinovaná prsa z perličky s hříbky v gorgonzolové omáčce

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

prsa z perličky (každé 160 g) 640 g
Pepř černý mletý Avokádo
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 60 g
Česneková sůl Avokádo
sýr gorgonzola 80 g
smetana (36%) 500 ml
hříbky 320 g
bílé víno 50 ml
cibule 1

Marináda:

olivový olej 100 ml
Hořčice bílá celá Avokádo
Tymián Avokádo
Jalovec celý Avokádo 3 kuličky
Paprika sladká mletá Avokádo

Omyté a očištěné prsa osušíme papírovým ubrouskem a naložíme v olivovém oleji s jalovcem a ostatním kořením (špetka od každého druhu) a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.

Omyté a očištěné houby lehce osmažíme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, bílé víno a nastrouhaný sýr gorgonzola. Když se sýr rozpustí, zalijeme smetanou, krátce dusíme, pak přidáme nakrájené na tenké proužky sušená rajčata. Vše dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Vyjmeme maso z chladničky, osušíme z marinády a opečeme na grilu asi 10 minut po obou stranách.

Perličku nakrájíme na plátky a ukládáme na teplé hříbky.

Ohodnoťte recept