Salsu připravíme tak, že podusíme rajčata s bílým vínem, která dochutíme nasekaným česnekem, cukrem, solí a rozdrceným pepřem. Vše rozmixujeme, uvaříme a necháme odležet na chladném místě. Následně dochutíme špetkou chilli a čerstvě nasekaným koriandrem.
Důkladně smícháme tymián, česnekovou sůl, chilli, sladkou papriku, pepř a oregáno a v této směsi obalíme očištěné a osušené filety z lososa. Na takto připravenou rybu nakapeme olivový olej a poté ji pečeme na grilu.
Zeleninu naložíme v olivovém oleji s česnekovou solí a grilovací směsí s bylinkami. Papriky opečeme na grilu, zabalíme je do alobalu a necháme 20 minut odležet. Poté je rozbalíme, oloupeme a rozdělíme na 4 části. Následně grilujeme plátky cukety, ke které na poslední 4 minuty grilování přidáme rovněž opečené papriky. Během grilování zeleninu zaléváme zbývající marinádou.
Lososa podáváme s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou