Filé z lososa "cajun" s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Filé z lososa "cajun" s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

losos (každý cca 160 g) 4 kusy

Směs koření

Tymián Avokádo koření
Česneková sůl Avokádo
Chilli mleté Avokádo koření
Paprika sladká mletá Avokádo koření
Pepř barevný celý Avokádo koření
Oregáno Avokádo koření

Grilovaná zelenina

Česneková sůl Avokádo
olivový olej 100 ml
kořenící směs Grilovací s bylinkami Avokádo směs
cuketa nakrájená na plátky 1

Rajčatová salsa

Chilli mleté Avokádo koření
Pepř černý celý Avokádo koření
bílé víno 100 ml
rajčata bez slupek 250 g
sůl, cukr (podle chuti)
koriandr 1 svazek

Salsu připravíme tak, že podusíme rajčata s bílým vínem, která dochutíme nasekaným česnekem, cukrem, solí a rozdrceným pepřem. Vše rozmixujeme, uvaříme a necháme odležet na chladném místě. Následně dochutíme špetkou chilli a čerstvě nasekaným koriandrem.

Koření důkladně smícháme a v této směsi obalíme očištěné a osušené filety z lososa. Na takto připravenou rybu nakapeme olivový olej a poté ji pečeme na grilu.

Zeleninu naložíme v olivovém oleji s česnekovou solí a grilovací směsí s bylinkami. Papriky opečeme na grilu, zabalíme je do alobalu a necháme 20 minut odležet. Poté je rozbalíme, oloupeme a rozdělíme na 4 části. Následně grilujeme plátky cukety, ke které na poslední 4 minuty grilování přidáme rovněž opečené papriky. Během grilování zeleninu zaléváme zbývající marinádou.

Lososa podáváme s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou

Ohodnoťte recept