Krkovička se švestkovou omáčkou

Krkovička se švestkovou omáčkou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Krkovička se švestkovou omáčkou

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 199
Krkovičku nechte marinovat alespoň 2 hodiny předem. Podávejte tento lahodný pokrm s navinulou švestkovou omáčkou, tuto kombinaci si jistě zamilujete. A vaši hosté vás pochválí.

Suroviny

krkovička 800 g
kořenicí směs Krkovička Avokádo 3 lžíce
olej 3 lžíce

Omáčka

švestky sušené 250 g
víno červené suché 100 ml
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo špetka
paprika pálivá mletá Avokádo špetka

Omyté a osušené maso nakrájíme na 6-8 plátků. Kořenící směs smícháme s olejem a vzniklou marinádou potřeme maso, pak je necháme ležet v chladničce min. 2 hodiny.

Omáčka: Švestky opláchneme vodou, dáme do kastrolku s 200 ml vody a rozvaříme. Rozmixujeme s vínem a špetkou soli a papriky.

Maso z obou stran smažíme na pánvi na malém množství oleje nebo grilujeme.

Podáváme se švestkovou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural