Krkovička se švestkovou omáčkou
Krkovičku nechte marinovat alespoň 2 hodiny předem. Podávejte tento lahodný pokrm s navinulou švestkovou omáčkou, tuto kombinaci si jistě zamilujete. A vaši hosté vás pochválí.
Suroviny
krkovička
800
g
kořenicí směs Krkovička Avokádo
3
lžíce
olej
3
lžíce
Omáčka
švestky sušené
250
g
víno červené suché
100
ml
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo
špetka
paprika pálivá mletá Avokádo
špetka
Omyté a osušené maso nakrájíme na 6-8 plátků. Kořenící směs smícháme s olejem a vzniklou marinádou potřeme maso, pak je necháme ležet v chladničce min. 2 hodiny.
Omáčka: Švestky opláchneme vodou, dáme do kastrolku s 200 ml vody a rozvaříme. Rozmixujeme s vínem a špetkou soli a papriky.
Maso z obou stran smažíme na pánvi na malém množství oleje nebo grilujeme.
Podáváme se švestkovou omáčkou.