Salát z pečené zeleniny
Autor: Avokádo
Pečená zelenina má plnou chuť a při tom si zachová všechny prospěšné látky. Zkuste ji jako tepllý salát v chladných dnech nebo jako přílohu k masu.
Suroviny
červená cibule
1
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo
12
salátové koření Avokádo
1
lžička směsi
zelené olivy
20
olivový olej
70
ml
sýr feta
200
g
cuketa
1
červená paprika
1
lilek
1
Papriku nakrájíme na velké kostky, cuketu a lilek na kolečka a cibuli na osminky, přidáme olivy a rajčata nakrájená na proužky.
Všechnu zeleninu dáme do pekáčku a dobře promícháme s olejem a kořením. Pečeme 30 minut při teplotě 80 °C. Po prvních 15 minutách zeleninu promícháme.
Podáváme teplé, posypané sýrem feta.