Kachní prsa marinovaná v rozmarýnu na liškách s jahodami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Kachní prsa marinovaná v rozmarýnu na liškách s jahodami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 2 lžíce
zeleninový vývar 50 ml
bílý krém balsamico 50 ml
čerstvé jahody 80 g
máslo 1 lžíce
kachní prsa (každé cca 250 g) 4
šalotka nakrájená na kostičky 2
lišky 200 g
čerstvá máta několik lístků
Alpská sůl s jódem Avokádo
šťáva z 1 citrónu

Marináda

čerstvý rozmarýn 1 snítka
nahrubo strouhaný celer čtvrtka
červené víno 50 ml
nahrubo strouhaná mrkev 1
Alpská sůl s jódem Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 100 ml
Česnek sušený Avokádo 1 lžička koření

Omyté a očištěné kachní prsíčka osolíme, opepříme a naložíme v olivovém oleji s červeným vínem, sušeným česnekem, nastrouhanou zeleninou a rozmarýnem, pak necháme asi 8 hodin uležet v chladničce.

Na rozpáleném olivovém oleji necháme šalotky zesklovatět, přidáme lišky a všecko zalijeme vývarem. Následně přidáme máslo, šťávu z citrónu a bílý krém balsamico. Když omáčka začne houstnout, dochutíme solí a pepřem a přidáme kousky jahod a nasekané lístky máty.

Vyjmeme kachnu z marinády, osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, pak pečeme asi 12 minut při 200 ° C. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme je oschnout na papírovém ubrousku. Poté prsa nakrájíme na plátky a klademe na aromatické lišky s jahodami.

Připravené podáváme s oblíbeným mixem křupavého salátu.

Ohodnoťte recept