Medová žebírka

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Medová žebírka

Autor: Avokádo
Žebírka marinujte alespoň 12 hodin předem, aby zůstala šťavnatá, plná chutí, a vy jste si o to více pochutnali.

Suroviny

žebírka 1 kg

Marináda

rozmačkané stroužky česneku 3
kořenicí směs Žebírka s medem Avokádo 4 lžičky směsi
pomerančový džus (nejlépe vymačkaný z čerstvých pomerančů) 150 ml
olej 6 lžic
med 1 lžíce
pepř černý mletý Avokádo
skořice mletá Avokádo
mořská sůl Mlýnek Avokádo

Žebírka omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce a naložíme do marinády, kterou si připravíme z výše uvedených ingrediencí. Necháme v chladu 12 hodin. Pak přendáme do pekáčku, potřeme marinádou, která nám zůstala, a pečeme cca 40-60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení občas podlijeme šťávou z pekáčku. Žebírka můžeme také grilovat.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural