Medová žebírka
Autor: Avokádo
Žebírka marinujte alespoň 12 hodin předem, aby zůstala šťavnatá, plná chutí, a vy jste si o to více pochutnali.
Marináda
rozmačkané stroužky česneku
3
kořenicí směs Žebírka s medem Avokádo
4
lžičky směsi
pomerančový džus (nejlépe vymačkaný z čerstvých pomerančů)
150
ml
olej
6
lžic
med
1
lžíce
pepř černý mletý Avokádo
skořice mletá Avokádo
mořská sůl Mlýnek Avokádo
Žebírka omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce a naložíme do marinády, kterou si připravíme z výše uvedených ingrediencí. Necháme v chladu 12 hodin. Pak přendáme do pekáčku, potřeme marinádou, která nám zůstala, a pečeme cca 40-60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení občas podlijeme šťávou z pekáčku. Žebírka můžeme také grilovat.