Medová žebírka

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Medová žebírka

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

žebírka 1 kg

Marináda

rozmačkané stroužky česneku 3
kořenící směs Žebírka s medem Avokádo 4 lžičky směsi
pomerančový džus (nejlépe vymačkaný z čerstvých pomerančů) 150 ml
olej 6 lžic
med 1 lžíce
Pepř černý mletý Avokádo
Skořice mletá Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo

Žebírka omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce a naložíme do marinády, kterou si připravíme z výše uvedených ingrediencí. Necháme v chladu 12 hodin. Pak přendáme do pekáčku, potřeme marinádou, která nám zůstala po nakládání a pečeme cca 40-60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení občas podlijeme šťávou z pekáčku. Žebírka můžeme také grilovat.

Ohodnoťte recept