Paella se třemi druhy masa

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Paella se třemi druhy masa

Autor: Avokádo
Maso marinujte několik hodin předem, aby nasáklo chuť a při vaření ji neztratilo. Užijte si barevnou středomořskou paellu plnou vůní a chutí tří druhů masa.

Suroviny

olivový olej
česnek 2 stroužky
červená paprika 1
zelená paprika 1
slepičí vývar 500 ml
limetka 1
marináda Pikantní Avokádo 1 balení
chilli mleté Avokádo
bílé víno 100 ml
mořská sůl Mlýnek Avokádo
mušle sv. Jabuka 100 g
slávky 400 g
rýže arborio 200 g
rajačata oloupaná a zbavená semínek 200 g
zelený hrášek z plechovky 100 g
kuřecí stehýnka bez kostí a kůže 3
uvařené zelené fazolky 100 g
klobásy chorizo 100 g
velké krevety 500 g
najemno nakrájená cibule 2

Stehýnka nakrájíme na kousky, naložíme do marinády a necháme odležet cca 4 hodiny.

Stehýnka a klobásu chorizo nakrájenou na plátky osmažíme na pánvi. Cibuli, česnek nakrájený na plátky, fazolky a hrášek osmahneme zvlášť a pak přidáme papriky a rajčata nakrájené na kostičky.

Do masa přidáme neuvařenou rýži, podlijeme vývarem a dusíme cca 15 minut za občasného míchání až bude rýže měkká.

Slávky osmahneme na olivovém oleji, přidáme krevety a mušle sv. Jakuba, podlijeme bílým vínem a vaříme 5 minut.

Pak zeleninu a mořské plody přidáme do kuřecího masa a klobásy, promícháme a ještě chvilku vaříme doměkka. Paellu dochutíme solí, chilli a šťávou z limetky a podáváme.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural