Paella se třemi druhy masa
Maso marinujte několik hodin předem, aby nasáklo chuť a při vaření ji neztratilo. Užijte si barevnou středomořskou paellu plnou vůní a chutí tří druhů masa.
Suroviny
olej olivový
podle chuti
česnek
2
stroužky
paprika červená
1
ks
paprika zelená
1
ks
vývar slepičí
500
ml
limetka
1
ks
marináda Pikantní Avokádo
1
balení
chilli mleté Avokádo
podle chuti
víno bílé
100
ml
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo
podle chuti
mušle sv. Jabuka
100
g
slávky
400
g
rýže arborio
200
g
rajčata oloupaná bez semínek
200
g
zelený hrášek z plechovky
100
g
kuřecí stehýnka bez kostí a kůže
3
ks
uvařené zelené fazolky
100
g
klobása chorizo
100
g
na kostičky nakrájený toastový chléb
500
g
najemno nakrájená cibule
2
ks
Stehýnka nakrájíme na kousky, naložíme do marinády a necháme odležet cca 4 hodiny.
Stehýnka a klobásu chorizo nakrájenou na plátky osmažíme na pánvi. Cibuli, česnek nakrájený na plátky, fazolky a hrášek osmahneme zvlášť a pak přidáme papriky a rajčata nakrájené na kostičky.
Do masa přidáme neuvařenou rýži, podlijeme vývarem a dusíme cca 15 minut za občasného míchání až bude rýže měkká.
Slávky osmahneme na olivovém oleji, přidáme krevety a mušle sv. Jakuba, podlijeme bílým vínem a vaříme 5 minut.
Pak zeleninu a mořské plody přidáme do kuřecího masa a klobásy, promícháme a ještě chvilku vaříme doměkka. Paellu dochutíme solí, chilli a šťávou z limetky a podáváme.