Paella s kuřecím masem, mořskými plody a klobásou chorizo

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Paella s kuřecím masem, mořskými plody a klobásou chorizo

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

olivový olej
česnek 2 stroužky
červená paprika 1
zelená paprika 1
slepičí vývar 500 ml
limetka 1
Marináda Pikantní Avokádo 1 balení
Chilli mleté Avokádo
bílé víno 100 ml
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
mušle sv. Jabuka 100 g
slávky 400 g
rýže arborio 200 g
rajačata oloupaná a zbavená semínek 200 g
zelený hrášek z plechovky 100 g
kuřecí stehýnka bez kostí a kůže 3
uvařené zelené fazolky 100 g
klobásy chorizo 100 g
velké krevety 500 g
najemno nakrájená cibule 2

Stehýnka nakrájíme na kousky, naložíme do marinády a necháme odležet cca 4 hodiny.

Stehýnka a klobásu chorizo nakrájenou na plátky osmažíme na pánvi. Cibuli, česnek nakrájený na plátky, fazolky a hrášek osmahneme zvlášť a pak přidáme papriky a rajčata nakrájené na kostičky.

Do masa přidáme neuvařenou rýži, podlijeme vývarem a dusíme cca 15 minut za občasného míchání až bude rýže měkká.

Slávky osmahneme na olivovém oleji, přidáme krevety a mušle, podlijeme bílým vínem a vaříme 5 minut.

Pak zeleninu a mořské plody přidáme do kuřecího masa a klobásy, promícháme a ještě chvilku vaříme až všechno bude měkké. Paellu dochutíme solí, chilli a šťávou z limetky a podáváme.

Ohodnoťte recept