Pizza s rukolou, ricottou a sušenými rajčaty

Pizza s rukolou, ricottou a sušenými rajčaty
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pizza s rukolou, ricottou a sušenými rajčaty

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 187
Připravte si domácí pizzu – tento recept na křupavé těsto, doplněné šunkou, ricottou, sušenými rajčaty a čerstvou rukolou, potěší celou rodinu. Vyzkoušejte upéct pizzu jako z pizzerie, jen nezapomeňte nechat těsto odpočívat alespoň hodinku!

Suroviny

kořenicí směs Pizza Avokádo na posypání
olej olivový 100 ml
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
parmská šunka 8 plátků
cukr 1 lžička
rajčatový protlak 4 lžíce
vlažná převařená voda 200 ml
rukola na posypání
sýr ricotta 200 g
čerstvé droždí 40 g
hladká mouka 500 g
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 50 g

Do 200 ml vlažné vody nadrobíme droždí a přidáme cukr, zamícháme a necháme vzejít kvásek (10 minut). Do mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme olej a kvásek, a důkladně promícháme. Pak těsto přeneseme na pomoučený vál a hněteme asi 15 minut.

Z dobře zpracovaného těsta vytvoříme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme kynout po dobu 1 hodiny na teplém místě.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 kusy a rozválíme do kruhu na tloušťku asi 0,5 cm. Těsto potřeme rajčatovým protlakem a pak na něj klademe plátky šunky, sýr ricotta, posypeme kořením a pokrájenými sušenými rajčaty.

Pečeme 15 minut při teplotě 200 °C. Hotovou pizzu posypeme rukolou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural