Pizza s rukolou, ricottou a sušenými rajčaty

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pizza s rukolou, ricottou a sušenými rajčaty

Autor: Avokádo
Zkuste svěží lehkou pizzu s rukolou, ricottou a sušenými rajčaty.

Suroviny

kořenicí směs Pizza Avokádo kořenící směs
olivový olej 100 ml
alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
parmská šunka 8 plátků
cukr 1 lžička
rajčatový protlak 4 lžíce
vlažná převařená voda 200 ml
rukola
sýr ricotta 200 g
čerstvé droždí 40 g
hladká mouka 500 g

Do 200 ml vlažné vody nadrobíme droždí a přidáme cukr, zamícháme a necháme vzejít kvásek (10 minut). Do mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme olej a kvásek a důkladně promícháme. Pak těsto přeneseme na pomoučený vál a hněteme asi 15 minut. Z dobře zpracovaného těsta vytvoříme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme kynout po dobu 1 hodiny na teplém místě.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 kusy a rozválíme do kruhu na tloušťku asi 0,5 cm. Těsto potřeme rajčatovým protlakem a pak na něj klademe plátky šunky, sýr ricotta, posypeme kořením a pokrájenými sušenými rajčaty. Pečeme 15 minut při teplotě 200 °C. Hotovou pizzu posypeme rukolou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural