Pizza pečivo s olivami a sušenými rajčaty

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Pizza pečivo s olivami a sušenými rajčaty

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

vlažná převařená voda 200 ml
zelené nebo černé olivy 100 g
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 50 g
olivy zelené nebo černé 2
čerstvé droždí 40 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
cukr 1 lžička
hladká mouka 500 g
olivový olej 100 ml
kořenící směs Pizza Avokádo kořenící směs

Do 200 ml vlažné vody nadrobíme droždí a přidáme cukr, zamícháme a necháme vzejít kvásek (cca 10 minut). Do mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme olej a kvásek a důkladně promícháme. Pak těsto přeneseme na pomoučený vál a hněteme asi 15 minut. Z dobře zpracovaného těsta vytvoříme kouli, přikryjeme utěrkou a necháme kynout po dobu 1 hodiny na teplém míste.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 kusy a rozválíme dokulata (tloušťka těsta asi 0,5 cm).

Na těsto klademe na nudličky pokrájené olivy, sušená rajčata, česnek a posypeme přípravkem Pizza. Pečeme 15 minut při teplotě 200 °C.

Ohodnoťte recept