Pizza pečivo s olivami a sušenými rajčaty

Pizza pečivo s olivami a sušenými rajčaty
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Pečivo
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pizza pečivo s olivami a sušenými rajčaty

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 186
Připravte si domácí slanou pochoutku inspirovanou středomořskými chutěmi – olivy, sušená rajčata a voňavé koření dokonale doplní křupavé těsto. Ideální jako snack, příloha k polévce nebo stylové pohoštění pro hosty!

Suroviny

vlažná převařená voda 200 ml
olivy zelené nebo černé 100 g
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 50 g
čerstvé droždí 40 g
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
cukr 1 lžička
hladká mouka 500 g
olej olivový 100 ml
kořenicí směs Pizza Avokádo na posypání

Do 200 ml vlažné vody nadrobíme droždí a přidáme cukr, zamícháme a necháme vzejít kvásek (cca 10 minut).

Do mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme olej a kvásek a důkladně promícháme. Poté těsto přeneseme na pomoučený vál a hněteme asi 15 minut.

Z dobře vypracovaného těsta vytvoříme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme kynout po dobu 1 hodiny na teplém místě.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 kusy a rozválíme asi na tloušťku 0,5 cm.

Na těsto klademe na nudličky pokrájené olivy, sušená rajčata a česnek a posypeme kořením.

Můžeme péct vcelku nebo nakrájené na proužky. Pečeme 15 minut při teplotě 200 °C.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural