Špízy z tresky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Špízy z tresky

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

filé z tresky 600 g
bůček, nejlépe uzený 100 g
olej
kořenící směs Grilovací s bylinkami Avokádo kořenící směs
cibule 1
červené cherry rajčátka
zelené papriky 3

Omyté a osušené rybí filé nakrájíme na kousky, pokapeme olejem, posypeme přípravkem Grilovací s bylinkami a necháme na chladném místě cca 2 hodiny odležet.

Papriku očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pokapeme olejem a také okořeníme týmž přípravkem. Bůček nakrájíme na plátky. Všechno napichujeme střídavě na špejle.

Takto připravené špízy grilujeme 5-7 minut z každé strany. Zvlášť můžeme opéct na grilu cherry rajčátka, která podáváme se špízy.

Ohodnoťte recept