Aromatické lišky s cherry rajčátky a s marinovaným tuňákem z pánve

Autor: Avokádo
Druh jídla: Houbová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Aromatické lišky s cherry rajčátky a s marinovaným tuňákem z pánve

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

bílé víno 50 ml
cherry rajčátka nakrájené na kousky 12
nakrájená cibule 1
lišky 600 g
čerstvý fenykl několik snítek
máslo 50 g
Alpská sůl s jódem Avokádo
cukr dle chuti
nasekaný česnek 3 stroužky
filé z tuňáka bez kůže (každé 80g) 320 g
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 3 lžíce
Tymián Avokádo 1 lžička koření

Marináda

olej 1 lžička
sojová omáčka 2 lžíce
nasekaný nakládaný zázvor 1 lžička
kořenící pasta Sambal Oelek 1 lžička

Omyté filé z tuňáka naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z uvedených surovin. Marinujeme asi 2 hodiny. Filé pak smažíme po obou stranách a následně necháme odležet na teplém místě.

Lišky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Houby osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a česnek, zalijeme bílým vínem a dále smažíme 3 minuty. Při konci smažení přidáme cherry rajčata, máslo a lžíci tymiánu. Vše dochutíme solí, pepřem a trochou cukru.

Připravené lišky podáváme se šťavnatou svíčkovou z tuňáka, nakrájenou na plátky .

Ohodnoťte recept