Marinovaný tuňák s liškami
Autor: Avokádo
ID receptu: 18
Pikantní tuňák s liškami na víně pro každý den.
Suroviny
bílé víno
50
ml
cherry rajčátka nakrájená na kousky
12
nakrájená cibule
1
ks
lišky
600
g
čerstvý fenykl
několik snítek
máslo
50
g
alpská sůl s jódem Avokádo
cukr dle chuti
nasekaný česnek
3
stroužky
filé z tuňáka bez kůže (každé 80g)
320
g
pepř černý mletý Avokádo
olivový olej
3
lžíce
tymián Avokádo
1
lžička koření
Marináda
olej
1
lžička
sojová omáčka
2
lžíce
nasekaný nakládaný zázvor
1
lžička
kořenicí pasta Sambal Oelek
1
lžička
Omyté filé z tuňáka naložíme do marinády, kterou jsme si předem připravili z uvedených surovin. Marinujeme asi 2 hodiny. Filé pak smažíme po obou stranách a následně necháme odležet na teplém místě.
Lišky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Houby osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a česnek, zalijeme bílým vínem a dále smažíme 3 minuty. Při konci smažení přidáme cherry rajčata, máslo a lžíci tymiánu. Vše dochutíme solí, pepřem a trochou cukru.
Připravené lišky podáváme se šťavnatou svíčkovou z tuňáka, nakrájenou na plátky .