Marinovaný tuňák s liškami

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Houbová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Marinovaný tuňák s liškami

Autor: Avokádo ID receptu: 18
Pikantní tuňák s liškami na víně pro každý den.

Suroviny

bílé víno 50 ml
cherry rajčátka nakrájená na kousky 12
nakrájená cibule 1 ks
lišky 600 g
čerstvý fenykl několik snítek
máslo 50 g
alpská sůl s jódem Avokádo
cukr dle chuti
nasekaný česnek 3 stroužky
filé z tuňáka bez kůže (každé 80g) 320 g
pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 3 lžíce
tymián Avokádo 1 lžička koření

Marináda

olej 1 lžička
sojová omáčka 2 lžíce
nasekaný nakládaný zázvor 1 lžička
kořenicí pasta Sambal Oelek 1 lžička

Omyté filé z tuňáka naložíme do marinády, kterou jsme si předem připravili z uvedených surovin. Marinujeme asi 2 hodiny. Filé pak smažíme po obou stranách a následně necháme odležet na teplém místě.

Lišky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Houby osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a česnek, zalijeme bílým vínem a dále smažíme 3 minuty. Při konci smažení přidáme cherry rajčata, máslo a lžíci tymiánu. Vše dochutíme solí, pepřem a trochou cukru.

Připravené lišky podáváme se šťavnatou svíčkovou z tuňáka, nakrájenou na plátky .

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural