Thajská polévka s kuřecím masem

Thajská polévka s kuřecím masem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Světová kuchyně
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Thajská polévka s kuřecím masem

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 178
Pestrá a voňavá thajská polévka s krevetami, plná exotických chutí a koření, přinese na vaši párty pravý nádech Asie. Její svěží kombinace kokosového mléka, limetky, koriandru a jemné pálivosti rozproudí atmosféru každého setkání.

Suroviny

kořenicí směs Čína Avokádo 1 lžíce
kuřecí prsa 200 g
česnek 1 stroužek
máslo podle chuti
vývar slepičí 800 ml
mléko kokosové 200 ml
mrkev 1 ks
koriandr čerstvý snítka
šťáva z limetky 2 lžíce
nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžička
citrónová tráva 1 stonek
toastový chléb 8 ks
šalotka 1 ks
pórek 1 ks
řapíkatý celer 25
sezamové semínka 1 lžička
krevety 500 g

Zeleninu nakrájíme a osmahneme na másle, přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky.

Poté přidáme očištěné krevety, nakrájený česnek, najemno nasekanou citrónovou trávu, zázvor, kořenicí směs a zalijeme vývarem.

Vaříme doměkka. Nakonec přidáme kokosové mléko, limetkovou šťávu a koriandr.

Podáváme s praženými sezamovými semínky a opečeným toastovým chlebíkem nakrájeným na kostky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural