Thajská polévka s kuřecím masem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Thajská polévka s kuřecím masem

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kořenící směs Čína Avokádo 1 lžíce směsi
kuřecí prsa 200 g
česnek 1 stroužek
máslo
slepičí vývar 800 ml
kokosové mléko 200 ml
mrkev 1
čerstvý koriandr snítka
šťáva z limetky 2 lžíce
nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžička
stonek citrónové trávy oloupaný a najemno nasekaný 1
velké krevety 8
šalotka 1
pórek 1
celer 25
sezamové semínka 1 lžička

Zeleninu nakrájíme a osmahneme na másle, přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, krevety, nakrájený česnek, citrónovou trávu, zázvor a přípravek Čína a zalijeme vývarem. Vaříme až zelenina bude měkká. Nakonec přidáme kokosové mléko, limetkovou šťávu a koriandr. Podáváme s praženými sezamovými semínky.

Ohodnoťte recept