Krémová dýňová polévka se zázvorem a kokosovým mlékem
Autor: Avokádo
Suroviny pro 4 osoby:
Alpská sůl s jódem Avokádo
kokosové mléko
200
ml
pražená dýňová semínka
2
lžíce
česnek
2
stroužky
pasta sambal oelek
1
lžička
zeleninový vývar
400
ml
máslo
2
lžíce
Zázvor mletý Avokádo
kořenící směs Kari indické Avokádo
olivový olej
1
lžíce
oloupaná mrkev
1
pomerančový džus
100
ml
Pepř černý mletý Avokádo
čerstvý koriandr
několik snítek
suché bílé víno
100
ml
oloupaná a očištěná dýně
25
Dýni a mrkev nakrájíme na kostky a krátce osmažíme v kastrolu na rozehřatém oleji a másle. Následně přidáme nasekaný česnek. Vše zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, bílým vínem a pomerančovým džusem. Vaříme, až zelenina bude měkká.
Polévku dochutíme solí, pepřem, kari, zázvorem a pastou sambal oelek, následně důkladně rozmixujeme a přecedíme přes síto.
Horkou polévku podáváme posypanou nasekaným koriandrem a dýňovými semínky.