Halibut v krémové vinné omáčce s liškami

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Halibut v krémové vinné omáčce s liškami

Autor: Avokádo ID receptu: 17
Halibut v krémové omáčce s liškami a vínem slavnostně završí houbařskou sezónu.

Suroviny

cherry rajčátka 6 ks
citrón 1 ks
vykostěné filé z halibuta bez kůžičky 600 g
velké kapary 8 ks
parmazán 50 g
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo (nakrájená na proužky) 80 g
rukola 1 svazek

Marináda

nasekané kapary 1 lžička
bazalkové pesto 1 lžíce
kořenicí směs Ryby Avokádo 1 lžíce směsi
olivový olej 50 ml

Lišková omáčka

pepř černý mletý Avokádo
česneková sůl Avokádo
čerstvý fenykl několik snítek
lišky nebo jiné houby 200 g
bílé víno 50 ml
smetana (36%) 100 ml
malá cibule 1 ks

Omyté a osušené filé z halibuta nakrájíme na 4 stejné části, naložíme v olivovém oleji s pestem, kapary a kořenícím přípravkem Ryby a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme očištěné lišky a po chvíli zalijeme bílým vínem a smetanou. Všechno dusíme, dokud omáčka nezhoustne, pak přidáme nasekaný fenykl a dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Omytou rukolu smícháme s kousky cherry rajčátek, sušenými rajčaty a kapary.

Vyjmeme rybu z marinády, položíme na plech a pečeme 15 minut při 180 ° C.

Na talíře dáme připravenou rukolu a horkou houbovou omáčku. Z trouby vyjmeme halibuta a klademe na houby, pak posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a navrch ještě pokapeme omáčkou. Připravené podáváme s kousky citrónu.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural