Aromatické filé z halibuta na liškách v krémové omáčce

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Aromatické filé z halibuta na liškách v krémové omáčce

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

cherry rajčátka 6
citrón 1
vykostěné filé z halibuta bez kůžičky 600 g
velké kapary 8
parmazán 50 g
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo (nakrájená na proužky) 80 g
rukola 1 svazek

Marináda

nasekané kapary 1 lžička
bazalkové pesto 1 lžíce
kořenící směs Ryby Avokádo 1 lžíce směsi
olivový olej 50 ml

Lišková omáčka

Pepř černý mletý Avokádo
Česneková sůl Avokádo
čerstvý fenykl několik snítek
lišky nebo jiné huby 200 g
bílé víno 50 ml
smetana (36%) 100 ml
malá cibule 1

Omyté a osušené filé z halibuta nakrájíme na 4 stejné části, naložíme v olivovém oleji s pestem, kapary a kořenícím přípravkem Ryby a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme očištěné lišky a po chvíli zalijeme bílým vínem a smetanou. Všechno dusíme, dokud omáčka nezhoustne, pak přidáme nasekaný fenykl a dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Omytou rukolu smícháme s kousky cherry rajčátek, sušenými rajčaty a kapary.

Vyjmeme rybu z marinády, položíme na plech a pečeme 15 minut při 180 ° C.

Na talíře dáme připravenou rukolu a horké houby. Z trouby vyjmeme aromatického halibuta a klademe na houby, pak posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a pokapeme houbovou omáčkou. Připravené podáváme s kousky citrónu.

Ohodnoťte recept