Cibulačka s toasty a sýrem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Cibulačka s toasty a sýrem

Autor: Avokádo

Suroviny pro 2 osoby:

bageta
Hořčice plnotučná Avokádo lžíce
hovězí vývar 1 l
máslo 2 lžíce
Česnek sušený Avokádo lžičky koření
Provensálské bylinky Avokádo špetka směsi
bílé víno 200 ml
cibule nakrájená na kolečka 6
hnědý cukr lžičky
strouhaný sýr gruyère nebo parmazán 100 g

V kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, posypeme hnědým cukrem a česnekem a dusíme na mírném ohni cca 30 minut, až bude cibule zlatohnědá.

Potom přidáme vývar a víno a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni dalších 30 minut.

Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme je na pánvi nejpreve z jedné strany, po obrácení je potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem. Opékáme, dokud se sýr neroztaví.

Polévku nalijeme do talířů, na vršek uložíme toast a okamžitě podáváme.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural