Italský špenátový salát s uzeným
Autor: Avokádo
Voňavý salát s italskou omáčkou, dokřupava opečeným uzeným bůčkem a s krutony potěší třeba i nečekanou návštěvu. A nejen tu!
Suroviny
cherry rajčátka
8
mořská sůl Mlýnek Avokádo
olivový olej
100
ml
tymián Avokádo
lžičky koření
česnek sušený Avokádo
lžičky koření
na plátky nakrájený toastový chléb
4
opečený uzený bůček
několik plátků
pepř barevný Mlýnek Avokádo
omytý čerstvý špenát
500
g
Zálivka
důkladně rozdrcený ančovičkový filet
1
majonéza
6
lžic
šťáva z ½ citrónu
omáčka worcester
1
lžíce
strouhaný parmazán
1
lžíce
hořčice plnotučná Avokádo
1
lžička
paprika sladká mletá Avokádo
lžičky koření
salátová zálivka Bylinková Avokádo
1
balení
česnek sušený Avokádo
1
lžička koření
Všechny ingredience pro přípravu zálivky důkladně rozmixujeme, abychom získali jednotnou hmotu.
Kostky toastového chleba osmažíme na olivovém oleji a okořeníme je česnekem a tymiánem. Špenát smícháme s křupavým bůčkem a cherry rajčátky nakrájenými na půlky a zalijeme zálivkou.
Podáváme s česnekovými krutony.