Italský špenátový salát s uzeným

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Italský špenátový salát s uzeným

Autor: Avokádo
Voňavý salát s italskou omáčkou, dokřupava opečeným uzeným bůčkem a s krutony potěší třeba i nečekanou návštěvu. A nejen tu!

Suroviny

cherry rajčátka 8
mořská sůl Mlýnek Avokádo
olivový olej 100 ml
tymián Avokádo lžičky koření
česnek sušený Avokádo lžičky koření
na plátky nakrájený toastový chléb 4
opečený uzený bůček několik plátků
pepř barevný Mlýnek Avokádo
omytý čerstvý špenát 500 g

Zálivka

důkladně rozdrcený ančovičkový filet 1
majonéza 6 lžic
šťáva z ½ citrónu
omáčka worcester 1 lžíce
strouhaný parmazán 1 lžíce
hořčice plnotučná Avokádo 1 lžička
paprika sladká mletá Avokádo lžičky koření
salátová zálivka Bylinková Avokádo 1 balení
česnek sušený Avokádo 1 lžička koření

Všechny ingredience pro přípravu zálivky důkladně rozmixujeme, abychom získali jednotnou hmotu.

Kostky toastového chleba osmažíme na olivovém oleji a okořeníme je česnekem a tymiánem. Špenát smícháme s křupavým bůčkem a cherry rajčátky nakrájenými na půlky a zalijeme zálivkou.

Podáváme s česnekovými krutony.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural