Špenátový salát s uzeným bůčkem a italskou omáčkou
Autor: Avokádo
Suroviny pro 4 osoby:
cherry rajčátka
8
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
olivový olej
100
ml
Tymián Avokádo
lžičky koření
Česnek sušený Avokádo
lžičky koření
na plátky nakrájený toastový chléb
4
opečený uzený bůček
několik plátků
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
omytý čerstvý špenát
500
g
Zálivka
důkladně rozdrcený ančovičkový filet
1
majonéza
6
lžic
šťáva z ½ citrónu
omáčka worcester
1
lžíce
strouhaný parmazán
1
lžíce
Hořčice plnotučná Avokádo
1
lžička
Paprika sladká mletá Avokádo
lžičky koření
Salátová zálivka Bylinková Avokádo
1
balení
Česnek sušený Avokádo
1
lžička koření
Všechny ingredience pro přípravu zálivky důkladně rozmixujeme, abychom získali jednotnou hmotu.
Kostky toastového chleba osmažíme na olivovém oleji a okořeníme je česnekem a tymiánem. Špenát smícháme s křupavým bůčkem a cherry rajčátky, nakrájenými na půlky a zalijeme zálivkou.
Podáváme s česnekovými krutony.