Špenátový salát s uzeným bůčkem a italskou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Špenátový salát s uzeným bůčkem a italskou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

cherry rajčátka 8
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
olivový olej 100 ml
Tymián Avokádo lžičky koření
Česnek sušený Avokádo lžičky koření
na plátky nakrájený toastový chléb 4
opečený uzený bůček několik plátků
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
omytý čerstvý špenát 500 g

Zálivka

důkladně rozdrcený ančovičkový filet 1
majonéza 6 lžic
šťáva z ½ citrónu
omáčka worcester 1 lžíce
strouhaný parmazán 1 lžíce
Hořčice plnotučná Avokádo 1 lžička
Paprika sladká mletá Avokádo lžičky koření
Salátová zálivka Bylinková Avokádo 1 balení
Česnek sušený Avokádo 1 lžička koření

Všechny ingredience pro přípravu zálivky důkladně rozmixujeme, abychom získali jednotnou hmotu.

Kostky toastového chleba osmažíme na olivovém oleji a okořeníme je česnekem a tymiánem. Špenát smícháme s křupavým bůčkem a cherry rajčátky, nakrájenými na půlky a zalijeme zálivkou.

Podáváme s česnekovými krutony.

Ohodnoťte recept