Salát s pomerančem, grapefruitem a bylinkovými kuřecími prsíčkami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Salát s pomerančem, grapefruitem a bylinkovými kuřecími prsíčkami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kuřecí prsa 400 g
pražené piniové oříšky 1 lžička
rukola 2 svazky
strouhaný parmazán 3 lžíce
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 50 g
pomeranče 2
grapefruity 2

Marináda

koriandr 1 lžička
Česnek sušený Avokádo
olivový olej 1 lžíce
Chilli mleté Avokádo 1 lžička
kořenící směs Kuře gril Avokádo 1 lžička směsi

Zálivka

olivový olej 4 lžíce
Paprika pálivá mletá Avokádo
Salátová zálivka Italská Avokádo 1 balení
Zázvor mletý Avokádo
bílý krém balsamico 4 lžíce
Alpská sůl s jódem Avokádo
šťáva z 1 citrónu

Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme do marinády, kterou jsme předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.

Pomeranče a grapefruity oloupeme a zbavíme bílých částí. Ke šťávě, která vyteče během loupání přidáme olivový olej a zálivku, vše důkladně promícháme a okořeníme podle chuti.

Rukolu smícháme se sušenými rajčaty a piniovými oříšky.

Maso vyjmeme z marinády, smažíme na grilovací pánvi dozlatova, následně nakrájíme na tenké plátky.

Na talíře postupně uložíme ovoce, maso a rukolou se sušenými rajčaty. Vše přelijeme zálivkou. Salát podáváme posypaný parmazánem.

Ohodnoťte recept