Salát s citrusy a bylinkovým kuřetem

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Salát s citrusy a bylinkovým kuřetem

Autor: Avokádo
Kuřecí prsa nejdříve 3 hodiny marinujte. Salát s citrusy a grilovaným bylinkovým masem vás dokonale osvěží a zasytí.

Suroviny

kuřecí prsa 400 g
pražené piniové oříšky 1 lžička
rukola 2 svazky
strouhaný parmazán 3 lžíce
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 50 g
pomeranče 2
grapefruity 2

Marináda

koriandr 1 lžička
česnek sušený Avokádo
olivový olej 1 lžíce
chilli mleté Avokádo 1 lžička
kořenicí směs Kuře gril Avokádo 1 lžička směsi

Zálivka

olivový olej 4 lžíce
paprika pálivá mletá Avokádo
salátová zálivka Italská Avokádo 1 balení
zázvor mletý Avokádo
bílý krém balsamico 4 lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo
šťáva z 1 citrónu

Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme do marinády, kterou jsme předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.

Pomeranče a grapefruity oloupeme a zbavíme bílých částí. Ke šťávě, která vyteče během loupání, přidáme olivový olej a zálivku, vše důkladně promícháme a okořeníme podle chuti.

Rukolu smícháme se sušenými rajčaty a piniovými oříšky.

Maso vyjmeme z marinády, smažíme na grilovací pánvi dozlatova, následně nakrájíme na tenké plátky.

Na talíře postupně položíme ovoce, maso a rukolu se sušenými rajčaty. Vše přelijeme zálivkou. Salát podáváme posypaný parmazánem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural