Salát s citrusy a bylinkovým kuřetem
Autor: Avokádo
Kuřecí prsa nejdříve 3 hodiny marinujte. Salát s citrusy a grilovaným bylinkovým masem vás dokonale osvěží a zasytí.
Suroviny
kuřecí prsa
400
g
pražené piniové oříšky
1
lžička
rukola
2
svazky
strouhaný parmazán
3
lžíce
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo
50
g
pomeranče
2
grapefruity
2
Marináda
koriandr
1
lžička
česnek sušený Avokádo
olivový olej
1
lžíce
chilli mleté Avokádo
1
lžička
kořenicí směs Kuře gril Avokádo
1
lžička směsi
Zálivka
olivový olej
4
lžíce
paprika pálivá mletá Avokádo
salátová zálivka Italská Avokádo
1
balení
zázvor mletý Avokádo
bílý krém balsamico
4
lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo
šťáva z 1 citrónu
Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme do marinády, kterou jsme předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.
Pomeranče a grapefruity oloupeme a zbavíme bílých částí. Ke šťávě, která vyteče během loupání, přidáme olivový olej a zálivku, vše důkladně promícháme a okořeníme podle chuti.
Rukolu smícháme se sušenými rajčaty a piniovými oříšky.
Maso vyjmeme z marinády, smažíme na grilovací pánvi dozlatova, následně nakrájíme na tenké plátky.
Na talíře postupně položíme ovoce, maso a rukolu se sušenými rajčaty. Vše přelijeme zálivkou. Salát podáváme posypaný parmazánem.