Salát Caesar s pikantním kuřecím masem a parmazánem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Salát Caesar s pikantním kuřecím masem a parmazánem

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kuřecí prsa 400 g
římský salát 1 hlávka
rozmačkaný stroužek česneku 1
toastový chléb bez kůrky nakrájený na kostky 4 plátky
strouhaný parmazán 4 lžíce

Marináda

olivový olej 4 lžíce
kořenící směs Kuře pečené Avokádo 1 balení směsi

Zálivka

Salátové koření Mlýnek Avokádo
citrónová šťáva podle chuti
strouhaný parmezán 1 lžíce
ocet 1 lžíce
majonéza 2 lžíce
nasekané filety z ančoviček 1 lžíce
rozdrcený stroužek česneku 1
případně vývar k ředění omáčky

Omytá a očištěná kuřecí prsíčka naložíme do marinády, kterou jsme si předem z výše uvedených surovin připravili a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.

Všechny ingredience pro přípravu omáčky důkladně promícháme (nejlépe v uzavřeném skle), dochutíme salátovým kořením a necháme vychladnout.

Naložené maso smažíme na grilu nebo pánvi. Na oleji osmahneme česnek a kostky toastového chleba smažíme na pánvi dozlatova.

Listy salátu uložíme na talíře, přidáme na plátky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme zálivkou a posypeme česnekovými krutony.

Ohodnoťte recept