Hruškový salát s fenyklem, kešu ořechy a italskou zálivkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Hruškový salát s fenyklem, kešu ořechy a italskou zálivkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

hrušky 2
pražené kešu oříšky 30 g
salát lollo rosso (s červenými listy) 1 hlávka
čerstvý fenykl 1
na kostičky nakrájený plesnivý sýr 100 g

Zálivka

najemno nakrájená šalotka 2
červený krém balsamico 4 lžíce
olivový olej 150 ml
Salátová zálivka Italská Avokádo 1 balení

Italskou zálivku připravíme podle návodu na obalu a promícháme s ostatními ingrediencemi zálivky. Nakonec přidáme nasekanou šalotku.

Omytý fenykl zbavíme tvrdých koncovek, podélně nakrájíme, odstraníme střed a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně lehce osolíme, jemně promícháme a necháme chvilku odležet dokud fenykl nezměkne.

Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na nudličky.

Salát opláchneme, natrháme, vložíme do mísy, smícháme s fenyklem a zalijeme zálivkou. Přidáme kousky hrušek a plesnivého sýra. Vše posypeme praženými kešu ořechy.

Ohodnoťte recept