Italský hruškový salát s fenyklem a ořechy

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Italský hruškový salát s fenyklem a ořechy

Autor: Avokádo
Kontrast hrušek a plísňového sýra je neodolatelný. Doplňte jej fenyklem, italským kořením a ořechy a získáte dokonalý salát, kterému nikdo neodolá.

Suroviny

hrušky 2
pražené kešu oříšky 30 g
salát lollo rosso (s červenými listy) 1 hlávka
čerstvý fenykl 1
na kostičky nakrájený plesnivý sýr 100 g

Zálivka

najemno nakrájená šalotka 2
červený krém balsamico 4 lžíce
olivový olej 150 ml
salátová zálivka Italská Avokádo 1 balení

Italskou zálivku připravíme podle návodu na obalu a promícháme s ostatními ingrediencemi zálivky. Nakonec přidáme nasekanou šalotku.

Omytý fenykl zbavíme tvrdých konců, podélně překrojíme, odstraníme střed a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně lehce osolíme, jemně promícháme a necháme chvilku odležet, dokud fenykl nezměkne.

Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na nudličky.

Salát opláchneme, natrháme, vložíme do mísy, smícháme s fenyklem a zalijeme zálivkou. Přidáme kousky hrušek a plísňového sýra. Vše posypeme praženými kešu ořechy.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural