Vepřové na jehle se salátem z cibule a papriky

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Vepřové na jehle se salátem z cibule a papriky

Autor: Avokádo ID receptu: 16
Skvělá párty chuťovka z mletého vepřového s tzatziky omáčkou a salátem.

Suroviny

česneková sůl Avokádo
kořenicí směs Mletá masa Avokádo 1 lžíce směsi
olivový olej 2 lžíce
vepřová kýta 800 g
koriandr 1 svazek
cibule 1 ks

Omáčka

čerstvá máta několik snítek
bílý jogurt 200 ml
čerstvá okurka 1 ks
řecký jogurt 100 ml
kořenicí směs Tzatziky Avokádo 2 lžičky směsi

Salát

salátová zálivka Bylinková Avokádo 1 balení
cibule 1 ks
barevné, očištěné papriky 2 ks
salátová okurka 1 ks

Omyté a očištěné maso osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmažíme na olivovém oleji dosklovita, na konci přidáme nasekaný koriandr. Mleté maso přendáme do mísy, přidáme vychladlou cibuli, kořenící směs a trochu česnekové soli podle chuti. Maso musí tvořit hladkou, jednotnou hmotu. Z ní vytvarujeme válečky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.

Mezitím si připravíme omáčku: do dvou smíchaných jogurtů přidáme oloupané a nastrouhané okurky, kořenící přípravek Tzatziky a nasekanou mátu.

Nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme na grilu, pak je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu pak zalijeme Bylinkovou zálivkou připravenou podle pokynů na obalu.

Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a barevným salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural