Omyté a očištěné maso osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmažíme na olivovém oleji dosklovita, na konci přidáme nasekaný koriandr. Mleté maso přendáme do mísy, přidáme vychladlou cibuli, kořenící směs a trochu česnekové soli podle chuti. Maso musí tvořit hladkou, jednotnou hmotu. Z ní vytvarujeme válečky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.
Mezitím si připravíme omáčku: do dvou smíchaných jogurtů přidáme oloupané a nastrouhané okurky, kořenící přípravek Tzatziky a nasekanou mátu.
Nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme na grilu, pak je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu pak zalijeme Bylinkovou zálivkou připravenou podle pokynů na obalu.
Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a barevným salátem.