Vepřové karbanátky na jehle se salátem z cibule a papriky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Vepřové karbanátky na jehle se salátem z cibule a papriky

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Česneková sůl Avokádo
kořenící směs Mletá masa Avokádo 1 lžíce směsi
olivový olej 2 lžíce
vepřová kýta 800 g
koriandr 1 svazek
cibule 1

Omáčka

čerstvá máta několik snítek
bílý jogurt 200 ml
čerstvá okurka 1
řecký jogurt 100 ml
kořenící směs Tzatziky Avokádo 2 lžičky směsi

Salát

Salátová zálivka Bylinková Avokádo 1 balení
cibule 1
barevné, očištěné papriky 2
kvašák 1

Omyté a očištěné maso osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmažíme na olivovém oleji dosklovita, na konci přidáme nasekaný koriandr. Mleté maso přeložíme do mísy, přidáme vychladlou cibuli, kořenící přípravek Mleté maso a trochu česnekové soli podle chuti. Mleté maso musí tvořit hladkou, jednotnou hmotu. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.

Mezitím si připravíme omáčku: do dvou smíchaných jogurtů přidáme oloupané a nastrouhané okurky, kořenící přípravek Tzatziky a nasekanou mátu.

Nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme na grilu, pak je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu pak zalijeme Bylinkovou zálivku připravenou podle pokynů na obalu.

Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a barevným salátem.

Ohodnoťte recept