Perník se švestkovými povidly

Autor: Avokádo
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Perník se švestkovými povidly

Autor: Avokádo

Potřebujete:

cukr 250 g
vejce 2
mléko 1 sklenice
margarin 125 g
kakao 3 lžíce
jedlá soda 1 lžička
polohrubá mouka 400 g
sušené ovoce podle chuti
čokoládová poleva
švestková povidla 5 lžic
kořenicí směs Perník Avokádo 4 lžičky směsi

Margarín rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce utřeme s cukrem, přidáme mléko, kakao a nakonec mouku smíchanou se sodou a kořením. Vlijeme margarín a promícháme. Přidáme sušené ovoce. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160-170 °C.

Perník necháme vychladnout, podélně rozřízneme, potřeme povidly, slepíme obě poloviny a polijeme polevou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural