Perníčky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Perníčky

Autor: Avokádo

Suroviny pro 6 osob:

jedlá soda 1 lžička
tekutý med 5 lžic
kořenicí směs Perník Avokádo 3 lžíce směsi
máslo 50 g
vejce 1
cukr sklenice
hladká mouka 2 sklenice

Bílková poleva na zdobení :

solamyl 1 lžička
bílek 1
citronová šťáva pár kapek
moučkový cukr (dvakrát prosátý) 200 g

Med zahřejeme s máslem, cukrem a kořenícím přípravkem. Smícháme s moukou, vejcem a sodou a vypracujeme těsto. Necháme vychladnout cca 30 minut. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 0,5 cm, vykrajujeme různé tvary a pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 10 minut při teplotě 170 °C.

Na polevu si v míse utřeme bílek s cukrem, přidáme pár kapek citronu a solamyl. Poleva nesmí z vařečky stékat ale vláčně odpadávat. Pokud je příliš tekutá, obsah vratíme zpět do mísy a přidáme cukr, zamícháme a znovu zkusíme. Až budeme zdobit, na zkoušku si můžeme udělat pár teček na papír a pokud se neslijí dohromady, je to v pořádku.

Perníčky můžeme zdobit sáčkem, který naplníme polevou, uzavřeme gumičkou a špičku ustřihneme podle potřeby.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural