Med zahřejeme s máslem, cukrem a kořenícím přípravkem. Smícháme s moukou, vejcem a sodou a vypracujeme těsto. Necháme vychladnout cca 30 minut. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 0,5 cm, vykrajujeme různé tvary a pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 10 minut při teplotě 170 °C.
Na polevu si v míse utřeme bílek s cukrem, přidáme pár kapek citronu a solamyl. Poleva nesmí z vařečky stékat ale vláčně odpadávat. Pokud je příliš tekutá, obsah vratíme zpět do mísy a přidáme cukr, zamícháme a znovu zkusíme. Až budeme zdobit, na zkoušku si můžeme udělat pár teček na papír a pokud se neslijí dohromady, je to v pořádku.
Perníčky můžeme zdobit sáčkem, který naplníme polevou, uzavřeme gumičkou a špičku ustřihneme podle potřeby.