Čína z hlívy

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Čína z hlívy

Autor: Avokádo
Čína z hlívy je nejen velice chutná, ale díky této zázračné houbě také zdraví prospěšná.

Suroviny

kořenicí směs Houbové koření Avokádo
bílé víno 100 ml
skořice mletá Avokádo
česnek sušený Avokádo
olej
alpská sůl s jódem Avokádo
škrobová moučka 3 lžíce
hlíva ústřičná 300 g
sójová sladkokyselá omáčka 5 lžic
mražené zelené fazolky 200 g
kuřecí maso 400 g

Kuřecí maso a hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce osolíme, ochutíme kořenící směsí, skořicí a chilli a necháme chvilku odpočinout. Rozmražené fazolky nebo cukrový hrášek překrojíme na půlky.

Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou. Následně zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme fazolky/hráškové lusky, víno a sójovou omáčku a povaříme.

Nakonec můžeme ještě dochutit česnekem, solí a chilli dle chuti.

Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural