Čína z hlívy
Čína s hlívou ústřičnou je nejen velice chutná, ale díky této zázračné houbě také zdraví prospěšná. Spojení jemného kuřecího masa, aromatické houby a typického koření vytváří lahodný pokrm. Hlíva je známá svými blahodárnými účinky na imunitu, a proto tento recept není jen gurmánským zážitkem, ale také přínosem pro váš organismus.
Suroviny
kořenicí směs Houbové koření Avokádo
2
lžíce
víno bílé
100
ml
skořice mletá Avokádo
špetka
česnek sušený Avokádo
½
lžičky
olej
na smažení
alpská sůl s jodem Avokádo
podle chuti
škrobová moučka
3
lžíce
hlíva ústřičná
300
g
sójová sladkokyselá omáčka
5
lžic
mražené zelené fazolky
200
g
kuřecí maso
400
g
chilli mleté Avokádo
podle chuti
Kuřecí maso a hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce osolíme, ochutíme kořenicí směsí, skořicí a chilli a necháme chvilku odpočinout.
Rozmražené fazolky nebo cukrový hrášek překrojíme na půlky.
Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou. Následně zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Přidáme fazolky/hráškové lusky, víno a sójovou omáčku a povaříme.
Nakonec můžeme ještě dochutit česnekem, solí a chilli dle chuti.
Podáváme s rýží.