Čína z hlívy

Čína z hlívy
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Čína z hlívy

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 153
Čína s hlívou ústřičnou je nejen velice chutná, ale díky této zázračné houbě také zdraví prospěšná. Spojení jemného kuřecího masa, aromatické houby a typického koření vytváří lahodný pokrm. Hlíva je známá svými blahodárnými účinky na imunitu, a proto tento recept není jen gurmánským zážitkem, ale také přínosem pro váš organismus.

Suroviny

kořenicí směs Houbové koření Avokádo 2 lžíce
víno bílé 100 ml
skořice mletá Avokádo špetka
česnek sušený Avokádo ½ lžičky
olej na smažení
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
škrobová moučka 3 lžíce
hlíva ústřičná 300 g
sójová sladkokyselá omáčka 5 lžic
mražené zelené fazolky 200 g
kuřecí maso 400 g
chilli mleté Avokádo podle chuti

Kuřecí maso a hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce osolíme, ochutíme kořenicí směsí, skořicí a chilli a necháme chvilku odpočinout.

Rozmražené fazolky nebo cukrový hrášek překrojíme na půlky.

Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou. Následně zprudka opečeme na rozpáleném oleji.

Přidáme fazolky/hráškové lusky, víno a sójovou omáčku a povaříme.

Nakonec můžeme ještě dochutit česnekem, solí a chilli dle chuti.

Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural