Čína z hlívy

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Čína z hlívy

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kořenící směs Houbové koření Avokádo
bílé víno 100 ml
Skořice mletá Avokádo
Česnek sušený Avokádo
olej
Alpská sůl s jódem Avokádo
škrobová moučka 3 lžíce
hlíva ústřičná 300 g
sójová sladkokyselá omáčka 5 lžic
mražené zelené fazolky 200 g
kuřecí maso 400 g

Kuřecí maso a hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce osolíme, ochutíme Houbovým kořením, skořicí a chilli a necháme chvilku odpočinout. Rozmražené fazolky překrojíme na půlky.

Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou. Následně zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme fazolky, víno a sójovou omáčku a povaříme.

Nakonec můžeme ještě dochutit česnekem, solí a chilli dle chuti.

Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept