Bramboračka s houbami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Bramboračka s houbami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

máslo
česnek 1 stroužků
mrkev 1
olej
Alpská sůl s jódem Avokádo
brambory 200 g
cibule 1
hladká mouka
celer kousek
voda nebo zeleninový vývar 1 l
sušené huby 5 g
petržel 1
Paprika sladká mletá Avokádo
kořenící směs Houbové koření Avokádo špetka směsi
Majoránka Avokádo

Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu na malé kostičky, houby namočíme.

Na oleji restujeme nejdříve zeleninu, po chvilce přidáme cibuli a máslo. K zelenině přidáme špetku mleté papriky a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Vložíme na kostky nakrájené loupané syrové brambory, pokrájené houby a okořeníme kořenícím přípravkem Houbové koření.

Pomalu vaříme až jsou brambory poloměkké. Zahustíme jíškou, dovaříme a ochutíme majoránkou a solí.

Ohodnoťte recept