Kuřecí špízy s barevnými paprikami

Kuřecí špízy s barevnými paprikami
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kuřecí špízy s barevnými paprikami

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 151
Snadné, lehké, zdravé a barevné – právě takové jsou kuřecí špízy s barevnými paprikami. Tato lahodná kombinace šťavnatého masa a čerstvé zeleniny potěší nejen chutí, ale i vzhledem, který rozzáří každý talíř. Jsou ideální volbou pro grilování s rodinou nebo přáteli, nabízejí vyvážený mix chutí a zároveň lehkou variantu oblíbeného pokrmu.

Suroviny

papriky (mix: červená, žlutá, zelená) 4 ks
olej 6 lžic
cibule 2 ks
kořenicí směs Grilovací Avokádo 2 lžíce
kuřecí prsa 4 ks
bůček 100 g

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Promícháme je s olejem a kořenicím přípravkem a necháme alespoň 30 minut marinovat.

Papriky nakrájíme na větší kousky, cibuli na silnější plátky, bůček na tenčí plátky.

Dřevěné špejle předem namočíme do vody (minimálně na hodinu). Na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujeme maso, bůček a zeleninu, aby byly špízy pestré.

Grilujeme na rozehřátém grilu nebo pánvi, pravidelně otáčíme a podle potřeby potíráme olejem. Špízy jsou hotové za 10–15 minut, kdy je maso propečené a bůček zlatavý.

Podáváme s čerstvým salátem, pečivem nebo grilovanými bramborami. Pro výraznější chuť lze přidat dip nebo omáčku.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural