Pikantní kuřecí prsa s grilovaným ovocem a medovou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Pikantní kuřecí prsa s grilovaným ovocem a medovou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kuřecí prsa 160 g
mango 1
čerstvé jahody 12
oloupaný ananas 1
Marináda Gril Avokádo 50 g
salát frisée (kadeřavý salát) 1 hlávka

Medová omáčka s chilli

voda 1 lžíce
olivový olej 1 lžička
Chilli mleté Avokádo
Salátová zálivka Italská Avokádo 1 lžička
med 4 lžíce
šťáva z 1 limetky 1 ks
čerstvá máta 1 několik snítek

Marináda na ovoce

med 1 lžíce
šťáva z 1 citrónu
Zázvor mletý Avokádo špetka koření
Skořice mletá Avokádo špetka koření
Pepř černý mletý Avokádo špetka koření

Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme v marinádě a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.

Do medu přidáme limetkovou šťávu, lžičku italské zálivky smíchané se lžící vody a lžičkou oleje a čerstvě nasekanou mátu. Vše důkladně promícháme a dochutíme chilli.

Mango nakrájíme na plátky a ananas na kroužky, ze kterých vykrojíme tvrdý střed. Ovoce pokropíme medem rozmíchaným s citrónovou šťávou, zázvorem, skořicí a mletým černým pepřem.

Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu asi 5 minut po každé straně. Během pečení masa grilujeme také připravené ovoce. Na talíř klademe salát frisée smíchaný s jahodami, ovocem a plátky grilovaných kuřecích prsíček. Vše zalijeme medovou omáčkou.

Ohodnoťte recept