Hovězí steaky se zázvorem
Grilované hovězí steaky jsou ideální volbou pro každou příležitost, kdy chcete připravit šťavnaté maso plné chuti. Klíčem k úspěchu je marinování – nechte steaky marinovat 2–3 hodiny. Přidejte zázvor, který dodá steaku pikantní nádech, jenž skvěle doplní jemnost hovězího masa.
Suroviny
olej
50
ml
víno červené
100
ml
zázvor mletý Avokádo
3
lžičky
kořenicí směs Steak Avokádo
2
lžičky
hovězí maso
700
g
Smícháme víno, olej a koření na marinádu.
Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, rozklepeme a potřeme připravenou marinádou. Necháme ležet 2–3 hodiny v chladu.
Pak grilujeme na dobře rozehřátém grilu 5–7 minut z každé strany. Během grilování občas pokropíme vínem a olejem.
Podáváme se salátem a grilovanou zeleninou.