Hovězí steaky se zázvorem

Hovězí steaky se zázvorem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hovězí steaky se zázvorem

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 148
Grilované hovězí steaky jsou ideální volbou pro každou příležitost, kdy chcete připravit šťavnaté maso plné chuti. Klíčem k úspěchu je marinování – nechte steaky marinovat 2–3 hodiny. Přidejte zázvor, který dodá steaku pikantní nádech, jenž skvěle doplní jemnost hovězího masa.

Suroviny

olej 50 ml
víno červené 100 ml
zázvor mletý Avokádo 3 lžičky
kořenicí směs Steak Avokádo 2 lžičky
hovězí maso 700 g

Smícháme víno, olej a koření na marinádu.

Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, rozklepeme a potřeme připravenou marinádou. Necháme ležet 2–3 hodiny v chladu.

Pak grilujeme na dobře rozehřátém grilu 5–7 minut z každé strany. Během grilování občas pokropíme vínem a olejem.

Podáváme se salátem a grilovanou zeleninou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural