Dušené hovězí na víně

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Dušené hovězí na víně

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

hovězí vývar 100 ml
máslo
suché červené víno 300 ml
zadní hovězí 800 g
najemno nakrájená cibule 2
slanina 100 g
med 1 lžíce
Zázvor mletý Avokádo
kořenící směs Roštěnky Avokádo 2 lžičky směsi
Bobkový list Avokádo 1 ks
Hřebíček celý Avokádo 3 kusy

Maso na několika místech propíchneme, slaninu nakrájíme na nudličky a dáme do vzniklých otvorů. Maso potřeme medem, okořeníme přípravkem Roštěnky, zalijeme vínem a necháme 6 hodin odležet.

Pak osmahneme na másle, přidáme víno z marinády a vývar. Dusíme 40 minut pod pokličkou. Poté přidáme cibuli, hřebíček, zázvor a bobkový list a dusíme ještě cca 20 minut, až maso bude měkké. Šťávu z masa můžeme zahustit jíškou.

Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité šťávou.

Ohodnoťte recept