Dušené hovězí na víně

Dušené hovězí na víně
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Dušené hovězí na víně

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 146
Tento recept na špikované maso je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí dopřát hovězí, které je křehké, šťavnaté a plné chuti. Díky slanině, která se nádherně propeče uvnitř masa, a jemné marinádě s medem a vínem bude váš pokrm dokonalý. Nezapomeňte však na čas na marinování.

Suroviny

vývar hovězí 100 ml
máslo na smažení
suché červené víno 300 ml
zadní hovězí 800 g
cibule 2 ks
slanina 100 g
med 1 lžíce
zázvor mletý Avokádo 2 lžičky
kořenicí směs Roštěnky Avokádo 2 lžičky
bobkový list Avokádo 1 ks
hřebíček celý Avokádo 3 ks

Jíška

máslo 2 plátky
hladká mouka 50 g

Maso na několika místech propíchneme, slaninu nakrájíme na nudličky a dáme do vzniklých otvorů.

Maso potřeme medem, okořeníme, zalijeme vínem a necháme 6 hodin odležet.

Pak osmahneme na másle, přidáme víno z marinády a vývar. Dusíme 40 minut pod pokličkou.

Poté přidáme najemno nakrájenou cibuli, hřebíček, zázvor a bobkový list a dusíme ještě cca 20 minut, až maso bude měkké. Šťávu z masa můžeme zahustit jíškou.

V hrnci si připravíme jíšku - rozpustíme máslo, rozmícháme v něm hladkou mouku a přidáme do šťávy z masa.

Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité šťávou.

TIP: Slaninu nechte zmrznout v mrazáku. Maso se zmrzlými klínky bude mnohem lépe špikovat.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural