Maso na několika místech propíchneme, slaninu nakrájíme na nudličky a dáme do vzniklých otvorů.
Maso potřeme medem, okořeníme, zalijeme vínem a necháme 6 hodin odležet.
Pak osmahneme na másle, přidáme víno z marinády a vývar. Dusíme 40 minut pod pokličkou.
Poté přidáme najemno nakrájenou cibuli, hřebíček, zázvor a bobkový list a dusíme ještě cca 20 minut, až maso bude měkké. Šťávu z masa můžeme zahustit jíškou.
V hrnci si připravíme jíšku - rozpustíme máslo, rozmícháme v něm hladkou mouku a přidáme do šťávy z masa.
Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité šťávou.
TIP: Slaninu nechte zmrznout v mrazáku. Maso se zmrzlými klínky bude mnohem lépe špikovat.