Selský biftek

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Selský biftek

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kořenící směs Roštěnky Avokádo 2 lžičky směsi
olej
máslo
uzený bůček 4 plátky
strouhaný křen 2 lžíce
zadní hovězí 600 g
uzený sýr nakrájený na plátky 150 g
tuk na vymazání pekáčku

Maso nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, okořeníme přípravkem Roštěnky, pokapeme olejem a necháme ležet v chladničce asi 1 hodinu. Pak maso a bůček osmažíme na oleji. Pekáček vymažeme tukem, vložíme plátky masa, na které poklademe osmažený bůček, potřeme křenem a na něj položíme plátky sýru. Nakonec pokapeme předem rozpuštěným máslem a pečeme asi 15 minut při teplotě 240 °C.

Ohodnoťte recept