Selský biftek

Selský biftek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Selský biftek

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 145
Tento recept na maso s bůčkem a sýrem je skvělou volbou pro milovníky šťavnatých a výrazně ochucených pokrmů. Není nad pořádný biftek, a když je zapečený s křenem a uzeným, je to naprostá lahůdka.

Suroviny

kořenicí směs Roštěnky Avokádo 2 lžičky
olej 1 lžíce
máslo 2 lžíce
bůček uzený 4 plátky
křen strouhaný 2 lžíce
zadní hovězí 600 g
uzený sýr nakrájený na plátky 150 g
sádlo na vymazání formy

Maso nakrájíme na plátky, které lehce rozklepeme, aby byly křehčí. Poté je okořeníme podle chuti, pokapeme olejem a necháme marinovat v chladničce asi 1 hodinu, aby se všechny chutě propojily.

Mezitím si připravíme bůček, který osmažíme na oleji dozlatova, aby měl pěknou křupavou kůrku.

Pekáček vymažeme tukem a následně do něj vložíme marinované plátky masa. Na každý plátek poklademe osmažený bůček, který dodá pokrmu šťavnatost a výraznou chuť.

Poté potřeme křenem, který masu přidá pikantní nádech, a na vrch položíme plátky sýru, který se během pečení krásně rozpustí.

Na závěr pokapeme pokrm předem rozpuštěným máslem, které dodá masu šťavnatost a zlatavou barvu.

Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 240 °C asi 15 minut, dokud nebude maso krásně propečené a sýr rozpuštěný.

Podáváme s opekanými bramborami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural