Karbanátky se sýrem a žampióny

Karbanátky se sýrem a žampióny
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Karbanátky se sýrem a žampióny

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 144
Vylepšete si karbanátky přidáním sýra a žampiónů přímo do směsi. Tento recept je skvělou volbou pro každou příležitost, kdy chcete připravit chutné a šťavnaté jídlo.

Suroviny

vejce 2 ks
strouhaný tvrdý sýr 30 g
máslo na smažení
cibule 1 ks
žampiony 8 ks
česnek 2 stroužky
kořenicí směs Mletá masa Avokádo 1 lžíce
petržel 1 svazek
mleté hovězí maso 400 g
olej na smažení

Nejprve na pánvi osmahneme na másle jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek a žampióny, dokud nezměknou a nezačnou krásně vonět. Poté směs necháme vychladnout, aby se všechny chutě spojily.

V míse smícháme osmahnutou směs s mletým masem, přidáme čerstvě nakrájenou petrželku, vejce, kořenicí směs a strouhaný sýr, který karbanátkům dodá krásnou vláčnost a bohatou chuť.

Vše důkladně promícháme, aby se ingredience rovnoměrně propojily.

Z hmoty tvoříme malé karbanátky, které smažíme na rozpálené oleji dozlatova. Hotové karbanátky necháme osušit od přebytečného tuku na ubrousku, aby byly křupavé a lehké.

Podáváme je s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, která skvěle doplňuje jejich chuť.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural