Hrušky v kořeněném sirupu

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Hrušky v kořeněném sirupu

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Zázvor mletý Avokádo 1 lžička koření
Skořice celá Avokádo 1 svitek
Hřebíček celý Avokádo 5 ks koření
čerstvá hruška 4
šťáva z jednoho citrónu
mátový likér 1 lžíce
cukr 4 lžíce

Litr vody přivedeme do varu společně s cukrem, citrónovou šťávou, likérem a kořením. Přidáme oloupané hrušky a vaříme dokud nezměknou.

Podáváme s horkou vanilkovou nebo karamelovou omáčkou a kopečkem zmrzliny.

Ohodnoťte recept