Hrušky v kořeněném sirupu

Hrušky v kořeněném sirupu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hrušky v kořeněném sirupu

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 140
Tento lahodný dezert spojuje jemné hrušky, aromatické koření a sladký sirup, doplněný o krémovou zmrzlinu, která tvoří dokonalý kontrast k teplému ovoci. S nádechem máty je ideální volbou pro každou příležitost, která potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

zázvor mletý Avokádo 1 lžička
skořice celá Avokádo 1 svitek
hřebíček celý Avokádo 5 ks
čerstvá hruška 4 ks
šťáva z jednoho citrónu podle chuti
mátový likér 1 lžíce
cukr 4 lžíce

Začneme tím, že litr vody přivedeme do varu v hrnci. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, mátový likér a koření, jako je skořice, hřebíček a zázvor.

Směs dobře promícháme, aby se cukr rozpustil a koření uvolnilo svou vůni. Vaříme několik minut, dokud se vytvoří voňavý sirup.

Mezitím oloupeme hrušky, odstraníme jadřince a nakrájíme je na čtvrtky nebo plátky. Přidáme je do vroucí tekutiny a vaříme na mírném ohni, dokud hrušky nezměknou a nezačnou se krásně propojovat s kořením a sirupem.

Tento proces může trvat přibližně 10–15 minut, záleží na tvrdosti hrušek. Během vaření je občas opatrně obrátíme, aby byly rovnoměrně uvařené.

Jakmile jsou hrušky měkké, můžeme je vyjmout z hrnce a nechat lehce vychladnout. Sirup můžeme ponechat na mírném ohni a nechat ho ještě trochu zredukovat pro intenzivnější chuť.

Podáváme s horkou vanilkovou nebo karamelovou omáčkou a kopečkem zmrzliny.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural