Tortilly s panenkou a zeleninou

Tortilly s panenkou a zeleninou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Tortilly s panenkou a zeleninou

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 139
Burito na řecký způsob? S vepřovou panenkou, kořenicí směsí gyros-kebab a zálivkou Tzatziki si pochutnáte. Tip na lehký a zdravý oběd!

Suroviny

olej 2 lžíce
tortilly 4 ks
paprika červená 1 ks
kořenicí směs Gyros-Kebab Avokádo 2 lžíce
ledový salát 2 hlávky
oloupané rajče 1 ks
cibule červená 1 ks
vepřová panenka 400 g

Zálivka

jogurt bílý 1 ks
zakysaná smetana 1 ks
okurka salátová 1 ks
citrónová šťáva 2 lžíce
olej olivový 2 lžíce
salátová zálivka Tzatziky Avokádo 1 balení

Maso nakrájíme na nudličky, přidáme olej a kořenicí směs, dobře promícháme a osmahneme.

Cibuli a rajče nakrájíme na kolečka, papriku a salát na nudličky.

Tortilly ohřejeme na pánvi a každou z jedné strany potřeme zálivkou připravenou podle pokynů na obalu. Pak přidáme maso a zeleninu.

Naplněné tortilly na jednom konci přehneme asi o 3 cm přes náplň (aby spodem nevytékala), zavineme a podáváme.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural