Hovězí s olivami

Hovězí s olivami
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hovězí s olivami

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 136
Hovězí směs s olivami si můžete vychutnat samostatně s křupavým chlebem, nebo ji použít jako náplň do tortill a vytvořit tak chutné mexické burito. Tento pokrm je perfektní volbou pro sytý a lahodný oběd nebo večeři.

Suroviny

olej na smažení
česnek 4 stroužky
vývar hovězí 250 ml
mleté hovězí maso 500 g
kořenicí směs Mletá masa Avokádo 3 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
paprika červená 1 ks
cibule 2 ks
rajčata pelati (loupané v plechovce) 200 ml
olivy černé 1 lžíce
kapary 1 lžíce

Maso smícháme s kořenicí směsí a necháme chvíli odpočívat, aby se chutě propojily.

Na pánvi rozpalíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme jemně nasekaný česnek a krátce osmažíme, aby se uvolnila jeho vůně. Poté přidáme maso, které smažíme dohněda, aby získalo hezkou kůrčičku.

Podlijeme vývarem, přidáme rajčata, papriku nakrájenou na kostičky a vše promícháme. Zakryté dusíme na mírném ohni, dokud maso nebude měkké. Pokud je potřeba, přidáme trochu vývaru nebo vody, aby směs nevyschla.

Když je maso hotové, přidáme kapary a olivy, které dodají pokrmu pikantní a slanou chuť. Celý pokrm dochutíme čerstvě mletým pepřem podle potřeby a necháme ještě chvíli povařit, aby se všechny ingredience propojily.

Maso podáváme s kysanou smetanou, která pokrm skvěle zjemní, a s tortillou, kterou můžeme buď nařezat na kousky, nebo z ní udělat wrap s náplní.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural