Brusinkové chutney

Brusinkové chutney
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Brusinkové chutney

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 135
Hledáte perfektní dip k masu? Vyzkoušejte brusinkové chutney! V kombinaci s mangem, limetkou a správně zvoleným kořením vytvoříte jedinečnou chuťovou symfonii, kterou mile překvapíte i nečekanou návštěvu.

Suroviny

zázvor mletý Avokádo 1 lžička
skořice celá Avokádo 1 svitek
chilli mleté Avokádo špetka
limetka 1 ks
česnek 1 stroužek
brusinky sušené 200 g
semínka koriandru 1 lžička
malé mango 1 ks
cibule 1 ks
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
cukr 100 g

Mango a cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek jemně nasekáme. Z limetky nastrouháme trochu kůry a vymačkáme z ní šťávu.

Přidáme sušené brusinky, cukr, semínka koriandru a další koření.

Všechny uvedené ingredience společně dusíme pod pokličkou, následně vaříme za častého míchání odkryté na mírném ohni 10–12 minut. Odstraníme skořici.

Chutney by mělo mít marmeládovou konzistenci.

Je třeba jej spotřebovat do 2–3 dnů, nebo jím plníme vyvařené sklenice a ukládáme na chladném místě chráněném před světlem.

Je vhodné jako příloha ke grilovanému a pečenému masu a rybám.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural