Maso potřeme oblíbenou kořenicí směsí guláš a necháme krátce odležet, aby se chutě lépe vstřebaly.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a připravené maso nakrájené na kostky zprudka osmažíme ze všech stran, dokud nezíská zlatavou barvu. Osmažené maso vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
Do pánve, kde zůstala šťáva a tuk po mase, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, které necháme lehce zesklovatět. Poté přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny.
Směs za občasného míchání opékáme, dokud cibule nezezlátne a houby nezměknou a nechytnou jemně zlatavou barvu.
K osmažené zelenině vrátíme maso, vše promícháme a zalijeme vývarem tak, aby byly všechny suroviny lehce ponořené.
Přivedeme k varu a poté stáhneme plamen. Guláš vaříme přibližně 40 minut na mírném ohni, dokud maso nezměkne a chutě se krásně neprolnou. Během vaření občas promícháme a podle potřeby dolijeme trochu vývaru, pokud by se tekutina příliš odpařovala.
Hotový guláš dochutíme solí a podáváme s vařenou rýží.