Kuřecí guláš se žampióny

Kuřecí guláš se žampióny
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kuřecí guláš se žampióny

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 134
Kuřecí guláš se žampióny je rychlý a snadný pokrm, který potěší svou jemnou chutí i jednoduchou přípravou. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, voňavých žampiónů a kořeněné šťávy je ideální pro každodenní vaření i nenáročnou rodinnou večeři.

Suroviny

česnek 4 stroužky
vývar slepičí 200 ml
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
olej na smažení
cibule 2 ks
žampiony 8 ks
kuřecí prsa (každé cca 250 g) 4 kusy
kořenicí směs Guláš Avokádo 2 lžíce

Maso potřeme oblíbenou kořenicí směsí guláš a necháme krátce odležet, aby se chutě lépe vstřebaly.

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a připravené maso nakrájené na kostky zprudka osmažíme ze všech stran, dokud nezíská zlatavou barvu. Osmažené maso vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

Do pánve, kde zůstala šťáva a tuk po mase, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, které necháme lehce zesklovatět. Poté přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny.

Směs za občasného míchání opékáme, dokud cibule nezezlátne a houby nezměknou a nechytnou jemně zlatavou barvu.

K osmažené zelenině vrátíme maso, vše promícháme a zalijeme vývarem tak, aby byly všechny suroviny lehce ponořené.

Přivedeme k varu a poté stáhneme plamen. Guláš vaříme přibližně 40 minut na mírném ohni, dokud maso nezměkne a chutě se krásně neprolnou. Během vaření občas promícháme a podle potřeby dolijeme trochu vývaru, pokud by se tekutina příliš odpařovala.

Hotový guláš dochutíme solí a podáváme s vařenou rýží.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural