Hovezí guláš s pivem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Hovezí guláš s pivem

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kořenící směs Guláš Avokádo 2 lžíce směsi
Alpská sůl s jódem Avokádo
hovězí kližka 600 g
cibule 3
hovězí vývar na podlévání
červená kapie 2
olej nebo sádlo
světlé pivo 500 ml
rajčatový protlak 2 lžíce
hladká mouka a olej na jíšku

Maso nakrájíme na kostky, cibule na plátky. Na oleji nebo na sádle opékáme současně maso a cibuli do pěkné barvy. Přidáme kořenící přípravek Guláš a 2 lžíce rajčatového protlaku, orestujeme a zalijeme pivem a horkou vodou nebo vývarem. Dusíme až je maso měkké. Podle potřeby podléváme.

Asi půl hodiny před dokončením přidáme na nudličky nasekanou a na oleji orestovanou kapii a podle potřeby zahustíme jíškou a dosolíme.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Ohodnoťte recept