Rybí kari

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Rybí kari

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

cibule 3
bílý jogurt 200 g
Alpská sůl s jódem Avokádo
olej
ryby bez kostí 500 g
kořenící směs Kari indické Avokádo 2 lžičky směsi

Velké kousky rybího masa zalijeme bílým jogurtem a necháme v lednici hodinu odpočinout.

Nasekanou cibulku orestujeme na oleji dozlatova. Do hluboké teflonové pánve vložíme rybu s jogurtem, cibuli, okořeníme přípravkem Kari indické, osolíme a opatrně promícháme. Na mírném plameni dusíme až je ryba měkká.

Vhodná příloha je rýže, brambory či pečivo.

Ohodnoťte recept