Rybí kari

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rybí kari

Autor: Avokádo
V indické kuchyni se ryby připravují velmi často a na sto různých způsobů tak, jako u nás například drůbež. Zkuste rybu i jinak, než smaženou, v kari omáčce chutná báječně!

Suroviny

cibule 3
bílý jogurt 200 g
alpská sůl s jódem Avokádo
olej
ryby bez kostí 500 g
kořenicí směs Kari indické Avokádo 2 lžičky směsi

Velké kousky rybího masa zalijeme bílým jogurtem a necháme v lednici hodinu odpočinout.

Nasekanou cibulku orestujeme na oleji dozlatova. Do hluboké teflonové pánve vložíme rybu s jogurtem, cibuli, okořeníme přípravkem Kari indické, osolíme a opatrně promícháme. Na mírném plameni dusíme až je ryba měkká.

Vhodná příloha je rýže, brambory či pečivo.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural