Rybí kari na indický způsob

Rybí kari na indický způsob
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Světová kuchyně
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rybí kari na indický způsob

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 130
V indické kuchyni se ryby připravují velmi často a na nespočet způsobů, podobně jako u nás drůbež. Zkuste i vy obměnu klasiky a připravte rybu v kari omáčce – je to lahodná a voňavá varianta, která vás mile překvapí!

Suroviny

cibule 3 ks
jogurt bílý 200 g
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
olej na smažení
ryby bez kostí 500 g
kořenicí směs Kari indické Avokádo 2 lžičky

Velké kousky rybího masa opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Vložíme je do mísy, zalijeme bílým jogurtem a promícháme tak, aby bylo maso rovnoměrně obalené.

Mísu zakryjeme a necháme v lednici odpočívat alespoň hodinu, aby se chutě propojily a maso bylo jemné.

Mezitím si na jemno nasekáme cibulku. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a cibulku na něm restujeme, dokud nezíská zlatavou barvu.

Připravené rybí maso s jogurtem přendáme do pánve k cibulce. Přidáme koření Kari indické, dle chuti osolíme a vše opatrně promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo.

Přikryjeme poklicí a dusíme na mírném plameni, dokud není ryba měkká a dokonale provařená. Během vaření občas jemně promícháme.

Hotové jídlo podáváme s přílohou dle chuti – skvěle se hodí rýže, vařené brambory nebo křupavé pečivo, které nasaje lahodnou šťávu.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural