Medailonky z hovězího masa s modrým sýrem, grilovanou zeleninou a jogurtovou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Medailonky z hovězího masa s modrým sýrem, grilovanou zeleninou a jogurtovou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Bylinková sůl Avokádo
kořenící směs Grilovací s česnekem Avokádo směs
olivový olej 100 ml
zelená paprika 1
červená paprika 1
lilek 1
kořenící směs Steak Avokádo 2 lžičky směsi
sýr (dle vlastního výběru) 120 g
cuketa 1
hovězí svíčková 800 g
cherry rajčátka 8

Jogurtová omáčka

avokádo 1
čerstvá máta několik lístků
šťáva z ½ citrónu
bílý jogurt 200 ml
Salátová zálivka Řecká Avokádo 1 balení

Očištěnou, omytou hovězí svíčkovou osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na 8 stejných medailonků. V každém kousku masa vytvoříme kapsu, kterou vyplníme plátkem sýra. Hovězí naložíme v olivovém oleji společně s kořenícím přípravkem Steak a necháme hodinu odležet v chladničce.

Opláchneme papriky a opečeme na grilu, až dozlatova. Pak zabalíme každou papriku v alobalu a necháme asi 20 minut odležet. Poté je rozbalíme, oloupeme, nakrájíme na 4 části a vyčistíme od semínek. Cukety a lilek nakrájíme na centimetrové kolečka, posypeme solí a osušíme papírovým ubrouskem. Pak všechnu zeleninu pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením.

Oloupeme avokádo, které nakrájíme na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a vše rozmícháme s jogurtem, řeckou zálivkou a sekanou mátou.

Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu asi 5 minut po každé straně. Zeleninu přeložíme na grilovací alobalový tácek a pečeme na grilu společně s masem.

Na talíře uložíme kus šťavnatého hovězího masa a na něj grilovanou zeleninu. Jídlo podáváme s jogurtovou omáčkou a grilovaným chlebem pita.

Ohodnoťte recept